Partit Socialdemòcrata

El PS celebrarà un comitè directiu per fixar la línia de la negociació per les competències i transferències

Crea: 03/20/2017 - 19:23
Un instant de la reunió.
El Partit Socialdemòcrata (PS) celebrarà la setmana vinent un comitè directiu per acabar de fixar la posició i la línia de la formació en les negociacions pel nou model de competències i transferències. Així ho ha explicat el conseller general i president Pere López després que aquest dilluns hagi participat en la primera reunió a tres bandes (Govern, cònsols i grups parlamentaris) del procés de diàleg que pretén enllestir aquesta transcendental reforma, trobada que ha servit perquè mandataris i executiu expliquin els detalls de l’acord assolit ara fa uns dies, pacte que, ha advertit el parlamentari socialdemòcrata, té encara serrells per tancar que són de molta importància. 
 
Serà en aquest comitè directiu on el PS acabarà tancat la seva posició en el procés que ara s’ha engegat. “Comptarem amb les minories comunals i els comitès de les parròquies on no tenim representació directa i a partir d’ell fixarem una línia concreta de negociació o de participació per part dels consellers a la taula i de quines propostes defensarem en les reunions de futur”, ha avançat López, que ha recordat que “encara hem d’analitzar tota la documentació facilitada” i, per tant, s’ha mostrat partidari de “molta prudència” a l’hora d’avançar valoracions. 
 
 
Tot i això, el president del grup parlamentari mixt ha volgut recordar que al passat congrés del PS, celebrat al novembre, ja es va fixar, via una de les ponències aprovades, una posició a la qual ara s’ha d’afegir “un nou element amb tots aquests càlculs”, a la vegada que s’estudia amb la participació dels consellers comunals que “coneixen millor la realitat dels comuns”. En aquest sentit, López ha refermat que “sempre hem defensat que, en algun cas, cal pensar que algun servei que es presta des dels comuns es pugui nacionalitzar”, ja que “poden ser més eficients i es pot donar amb més qualitat i amb més racionalitat econòmica des d’una competència central”. Com a exemple ha posat les escoles bressol, la política de joventut o el Servei d’Atenció Domiciliària, ja en camí de ser traspassat a Govern.
 
 
El conseller general del PS també ha posat en relleu que l’acord presentat per cònsols i Govern no és, ni molt menys, definitiu i, a més, ha apuntat, té punts importants que resten per tancar, com evidencien les “discrepàncies” manifestades per alguns dels mandataris comunals presents. “Es diu que està tancat amb un percentatge gran, però les qüestions sobre les quals no hi ha acord són, al nostre entendre, molt significatives”, ha manifestat. 
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS