Partit Socialdemòcrata

El PS avalua amb Liberals les possibilitats d’una Sindicatura plural i de la candidatura de López a cap de Govern

Crea: 04/17/2019 - 13:52
Un instant de la reunió.
Els consellers generals electes del Partit Socialdemòcrata (PS) han iniciat aquest dimecres la ronda de trobades amb els altres grups de la cambra per mirar d’analitzar les possibilitats d’assolir acords de cara tant al debat d’investidura del cap de Govern com per la composició de la Sindicatura. Pere López, Susanna Vela, Jordi Font i Rosa Gili han mantingut una reunió amb els parlamentaris liberals Jordi Gallardo, Marc Magallón i Sílvia Ferrer, de caràcter exploratori, per analitzar les opcions que hi ha sobre aquestes dues qüestions.
 
Així, l’encontre ha girat en la doble línia que ja va ser anunciada dimarts per López, un cop constatada la manca de voluntat d’un diàleg real per part de Demòcrates en la reunió mantinguda amb Xavier Espot i Roser Suñé. Per un costat, des del PS es defensa la necessitat que Sindicatura, l’òrgan rector del Consell General, reflecteixi en la seva composició la pluralitat de forces sorgida de les urnes i fruit de la voluntat popular. Per tant, s’entén, i així s’ha traslladat a liberals, que hauria de tenir representació de tots els grups parlamentaris, a diferència del que va succeir la passada legislatura. 
 
L’altre punt tractat en la trobada ha estat el debat d’investidura, per al qual el PS vol avaluar la possibilitat de quins suports de les altres forces podria tenir la candidatura de López a cap de Govern. S’ha fet un primer contacte de caràcter exploratori que de cara a la setmana vinent, es vol fer extensiu als altres grups parlamentaris.