Partit Socialdemòcrata

El grup parlamentari socialdemòcrata demana a la CASS que faci aportacions a la proposició de Llei sobre el Fons de Reserva de Jubilació

Crea: 09/18/2019 - 16:51
Reunió de treball del grup parlamentari socialdemòcrata
El president i la vicepresidenta del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López i Rosa Gili, han demanat als representants de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) que facin aportacions a la proposició de Llei per la qual es vol impulsar que el Fons de Reserva de Jubilació destini un 10% del patrimoni a crear i rehabilitar parc immobiliari.
 
La reunió, que va tenir lloc aquest dimarts i a la qual van assistir, per part de la CASS, Josep Delgado, Jean Michel Rascagneres i Eulàlia Orobitg, es va allargar durant dues hores i mitja, i va servir per intercanviar opinions. Els representants de la CASS van traslladar als consellers socialdemòcrates el seu posicionament com a gestors del FRJ, que es van mostrar oberts a esmenar el seu text en el fos necessari i van demanar “que si alguns aspectes d’aquesta llei els suposa un problema, que ens els facin arribar”, ha manifestat Gili.
 
Aquesta era la segona reunió que representants socialdemòcrates han celebrat aquesta setmana per presentar la proposició de Llei. Dilluns, Gili, acompanyada del conseller general Roger Padreny, es va reunir amb membres de l’AGIA. La vicepresidenta del grup parlamentari ha qualificat aquesta trobada “d’interessant i satisfactòria”, en la que també es van intercanviar opinions sobre el text. Igualment, els consellers socialdemòcrates es van mostrar oberts a modificar el text i van demanar als representants del Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris que els facin arribar els comentaris i aportacions que considerin interessants per esmenar la proposició.
 
En aquesta trobada, per part de l’AGIA hi van assistir el president i vicepresident de l’entitat, Jordi Galobardas i Jordi Ribó respectivament.
 
La proposició de llei busca permetre que el Fons de Reserva de Jubilació (FRJ) pugui crear un parc immobiliari emprant un 10% del seu patrimoni. La mesura permetrà, en primer lloc, diversificar la cartera de l’entitat –aspecte important després de les pèrdues sofertes l’any passat-  i, en segon lloc, introduir habitatge al mercat de lloguer a preus assequibles, incloent pisos destinats a col·lectius en dificultats o a estudiants, trobant d’aquesta manera solució a dos problemes que fa temps que estan sobre la taula.
Territori: