Partit Socialdemòcrata

El debat monogràfic sobre polítiques socials proposat pel PS se celebrarà el 17 de novembre al Consell General

Crea: 09/08/2016 - 19:25
López i la resta d'autoritats aplaudeixen el discurs del síndic.
17 de novembre. Aquesta és la data fixada per a la celebració al Consell General del debat monogràfic sobre polítiques socials demanat des del Partit Socialdemòcrata (PS). El parlamentari Pere López ha posat en relleu la importància que aquesta cita té per a la formació, que vol demostrar les conseqüències que per a moltes persones han suposat les retallades impulsades la passada legislatura per la majoria de Demòcrates per Andorra (DA).
 
La proposta de debat especial va ser acceptada per la junta de presidents celebrada dimecres i es va fixar la data del 17 de novembre. Així ho ha explicat López durant la celebració dels actes de la Diada de Meritxell. El parlamentari ha remarcat que, per a la formació, “és una qüestió molt important” de cara al nou curs polític al qual s’ha donat aquest dijous un simbòlic tret de sortida. 
 
“Per a nosaltres és un punt essencial. Volem demostrar les retallades socials aplicades amb les lleis aprovades per DA la passada legislatura, demostrar amb xifres la situació de precarietat amb què viuen cada cop més persones i la dificultat per accedir a la sanitat en igualtat de condicions”, ha explicat López. El conseller general ha recordat que hi ha diverses demandes d’informació en curs amb l’objectiu de poder obtenir les dades necessàries per preparar el debat de novembre vinent.
 

Voluntat de consens amb una condició
Els consellers socialdemòcrates han assistit a primera hora del matí a l’acte institucional celebrat a Casa de la Vall. Allà, el síndic general, Vicenç Mateu, ha volgut fer una crida al consens, guant que ha recollit el president del grup mixt tot recordant la voluntat de col•laboració mostrada pel PS des de l’inici de legislatura sobretot pel que fa als temes de país com ara les negociacions amb la Unió Europea. 
 
“Compartim plenament aquesta petició”, ha afirmat López, tot assegurant que “estem demostrant capacitat de diàleg, d’entesa i de participar en temes importants pel futur del país”, ha manifestat el conseller socialdemòcrata que, però, també ha advertit la majoria demòcrata que “la confiança s’ha de guanyar i requereix que qui governa doni totes les explicacions escaients i no amagui qüestions que poden ser rellevants”.  
 

En aquest sentit, el parlamentari ha deixat clar que mantindran un seguiment intens de tot el que ha passat amb l’afer BPA i les darreres revelacions. “Que la nostra confiança no s’entengui com un xec en blanc i infinit i sense limitacions”, ha apuntat. Així, ha recordat que “han aparegut informacions que no coneixíem i que no se’ns havien comunicat”. Per tant, ha reclamat, “en els propers dies han d’arribar per força explicacions. Totes les persones que estaven al corrent ens hauran d’explicar per què se’ns ha mantingut al marge d’aquesta qüestió, que no és menor”.