Partit Socialdemòcrata

Alís retreu a Govern el retard en l’elaboració de l’auditoria de serveis socials i sociosanitaris

Crea: 10/25/2017 - 16:57
Alís xerra amb Gili al Consell General.
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Gerard Alís ha expressat la “preocupació” pel retard del Govern en fer l’auditoria dels serveis socials i sociosanitaris, obligatòria segons la llei aprovada la passada legislatura. Des de la formació, es posa en relleu que no s’està complint aquesta legislació, que marcava un termini de dos anys ja àmpliament superat per realitzar aquest informe. Per això, el parlamentari ha presentat una demanda d’informació on reclama diferent documentació vinculada al concurs convocat ara fa unes setmanes per contractar una empresa que la tirés endavant i que, finalment, ha quedat desert.
 
Així, en l’escrit tramitat a Sindicatura, el conseller general del PS demana documentació “en relació al concurs públic internacional pels treballs denominats ‘Auditoria d’eficàcia i eficiència del sistema de serveis socials i sociosanitaris d’Andorra’, licitats al BOPA el 21 de juny del 2017. En concret, sol·licita, en primer lloc, “un certificat de tots els acords adoptats pel Govern i pel ministeri competent en relació a la preparació i a la licitació” d’aquest informe, previst, recorda, “en l’article 46 de la Llei de 6/2014 de 24 d’abril de serveis socials i sociosanitaris”. També vol tenir “el plec de bases” i qualsevol documentació vinculada al concurs”, l’informe d’adjudicació i un certificat dels acords de Govern “corresponents a la reunió de data 23 d’agost de 2017, en què es tracta sobre l’adjudicació dels treballs i es declarava desert el concurs”.
 
Alís ha recordat que, des del PS, “sempre hem plantejat dubtes sobre el contingut de la llei, la seva aplicabilitat i eficàcia al nostre país”. Justament, per això, “creiem necessari que es faci una auditoria prevista a la llei i que Govern està obligat a fer”. El parlamentari ha remarcat que “s’ha incomplert l’obligació de fer-la al cap de dos anys” i que, malgrat que “el Consell General els va prorrogar el termini sis mesos més, ara veiem que els treballs no estan i que, esgotat el temps, es declara desert el concurs”. 
 
Des del PS s’expressa la “preocupació” per aquesta situació. “Creiem que fer l’auditoria és realment necessari i no entenem per què es va posposant”, ha comentat el conseller general socialdemòcrata. 
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS