Partit Socialdemòcrata

Vendrell veu “fora de lloc” que el Govern digui que els tècnics són favorables a fer l’heliport a Tresoles

Crea: 06/15/2017 - 19:12
Vendrell, als estudis de SER Andorra (SER Andorra).
La consellera de Partit Socialdemòcrates+Independents (PS+I) a la minoria del comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, s’ha mostrat crítica amb les conclusions que el Govern extreu de l’informe realitzats per tècnics francesos sobre la idoneïtat del terreny de Tresoles com a possible ubicació de l’heliport. Vendrell ha posat en relleu que els experts gals avisen en l’estudi de les dificultats que presenta la parcel·la i per això ha indicat que troba “fora de lloc” que l’executiu consideri que el document és favorable al projecte.
 
Així ho ha manifestat durant l’entrevista que la representant de PS+I al comú escaldenc ha concedit al programa ‘Hora Andorra’ de SER Andorra. “L’informe del terreny Tresoles et diu que es pot fer però et parla de moltes restriccions”, ha remarcat la consellera, tot avisant que el cost final pot pujar molt més del que s’està indicant des del Govern: “Es pot anar a, com a mínim, 10 milions; i en canvi, ens parlen només de tres”, ha denunciat. Per això, al seu entendre, “dir que l’informe és favorable amb tots els condicionants que hi posa està fora de lloc”. 
 
Per això, Vendrell ha reiterat les peticions ja apuntades ara fa uns dies des del PS en roda de premsa. Primer, “cal que es faci la mateixa valoració que amb els deu terrenys analitzats el 2015”. En aquest sentit, ha recordat que “hi ha hagut llocs amb bona puntuació que s’han descartat per qüestions polítiques” i s’ha preguntat “per què a Tresoles no s’ha fet la mateixa valoració?”.
 
La consellera escaldenca de PS+I també ha volgut remarcar els dubtes existents sobre la viabilitat econòmica de la instal·lació. “No sabem si tenim una massa crítica que pugui utilitzar l’heliport de forma regular”, ha manifestat, tot recordant les paraules d’un expert durant conferència ara fa uns dies en què “ens va dir que l’heliport no té tant d’interès si els aparells no poden aterrar al Prat”. Per això, ha fet una crida a Govern: “que ens expliqui quines projeccions té pels propers anys i com assumirem el manteniment si no tenim prou helicòpters que hi aterrin?”.
 
La representant de PS+I al comú escaldenc també ha posat de manifest la seva oposició a la possibilitat que el futur casino s’acabi ubicant a Caldea. “Ni aquesta ni el centre de congressos m’agraden com a lloc”, ha afirmat, ja que “no vull associar la imatge del termolúdic amb un establiment de joc”. 
 
Vendrell també ha defensat el criteri de repartiment de transferències proposat des del PS, amb un major pes de la població. “No és normal que l’import per càpita sigui tan gran a Canillo i baix a Escaldes”, ha argumentat, defensant que “tots hem de ser tractats de forma igualitària”.
 
Territori: