Partit Socialdemòcrata

Vendrell lamenta que Govern i comuns no apostin de forma decidida per la vall del Madriu

Crea: 05/06/2016 - 16:40
La consellera Cèlia Vendrell prepara els papers abans de la sessió.
La consellera de PS+Independents al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha criticat que ni Govern ni els comuns de Demòcrates per Andorra (DA), i en especial la corporació de la qual forma part, continuïn sense apostar de forma clara per la vall del Madriu. La política socialdemòcrata ha remarcat que en els darrers anys s’han fet tot just “cosetes” sense que això permeti, ara per ara, que aquest enorme patrimoni pugui esdevenir un atractiu turístic potent.
 
Vendrell ha fet aquests retrets durant la sessió de comú celebrada aquest divendres, que ha servit per aprovar –sense el seu vot favorable, les actes de la comissió de gestió de la vall del Madriu. Per a la consellera de PS+I, l’escàs pressupost de l’entitat evidencia que no es creu en aquest paratge. “No s’aposta de forma clara i decidida per una estratègia de desenvolupament”, ha lamentat, tot indicant que “es fan tot just cosetes” però no hi ha pas una actuació forta. 
 
La consellera de la minoria socialdemòcrata ha recordat que a països de l’entorn hi ha “exemples” que caldria seguir. “S’ha apostat per patrimonis i els ha donat una aportació molt positiva en l’àmbit del turisme”, ha recordat. Al mateix temps, ha indicat, també ha servit per “ajudar a conservar” el bé en qüestió. 
 
Al seu entendre, hi ha una mostra clara que, per part de la majoria demòcrata del comú escaldenc no s’aposta per la vall del Madrid. “Es va deixar que la porta es fes a Andorra la Vella quan teníem el CIAM que era el lloc idoni”, ha apuntat.
 
Un altre tema abordat en la sessió, arran d’una pregunta formulada per Vendrell, ha estat la diferència de criteri entre comuns i Govern sobre si s’ha de fer un organisme de recaptació tributari propi de les corporacions parroquials o s’ha de cedir aquesta tasca a un d’unificat, proposta defensada fa uns dies pel mateix ministre de Finances, Jordi Cinca. “Les seves declaracions”, ha manifestat la consellera de PS+I, “enforteixen la nostra visió”. 
 
I és que, ha rememorat, fa un any des de la minoria socialdemòcrata ja es defensava que “no cal fer un organisme de recaptació comunal i que cal anar cap al nacional”. Vendrell ha admès que “s’han de fer passos previs” però ha indicat que “en cap cas l’objectiu ha de ser un òrgan parroquial”. 
 
La sessió de comú també ha servit per aprovar una inversió de gairebé 180.000 euros en treballs de reforma i embelliment de diversos trams de voravies, com ara a can Diumenge o l’avinguda Copríncep de Gaulle, entre altres carrers de la parròquia. També s’ha acordat l’arrendament d’un terreny a prop de la zona d’Engolasters on es farà un aparcament que donarà servei a la zona de lleure. Un altre acord ha estat la rebaixa en un 30% dels lloguers que es paguen als despatxos de la torre de Caldea fins que s’hagin fet les obres necessàries per evitar les filtracions d’aigua actual. Vendrell ha demanat a la majoria que s’agilitzin aquestes actuacions el màxim possible.