Partit Socialdemòcrata

Vendrell lamenta que el pressupost pel 2018 no contempli l’ampliació de capital de Capesa

Crea: 12/21/2017 - 19:43
Consellers i periodistes brinden pel Nadal després de la sessió.
La consellera de Partit Socialdemòcrates+Independents (PS+I) a la minoria del comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha lamentat que la majoria de Demòcrates per Andorra (DA) hagi retirat del pressupost per a l’exercici 2018 la partida d’1,3 milions per a fer front a l’ampliació de capital de Capesa, la societat que s’encarrega del subministrament d’aigua potable a la parròquia. Aquest és, de fet, el principal punt negatiu d’uns comptes que comparteix en la seva gran part, amb inversions importants. Davant aquesta mancança, que ha remarcat considera molt important, ha optat per votar en contra del document. 
 
Vendrell ha deixat clar que comparteix bona part del pressupost. De fet, ha arribat a assegurar durant la sessió que “si es votés punt per punt, donaria suport a gairebé tots”. El problema, però, rau en l’absència de la partida d’1,3 milions que el comú havia reservat en anys anteriors per fer front a l’ampliació de capital de Capesa, operació que en cas de tirar-se endavant suposava per a la corporació passar a controlar el 23% de la societat. Aquest cop, però, no hi és i la consellera de PS+I s’ha mostrat crítica amb aquesta decisió. 
 
“És un tema que, des que ara fa uns anys vam tenir l’episodi de les esllavissades, vaig demanant tant als cònsols com a la direcció de Capesa”, ha recordat Vendrell, que ha posat en relleu que “no parlem d’una empresa privada com qualsevol altra”, ja que “està assumint una responsabilitat que pertoca al comú”. Per això, ha apuntat, “entenc que a la llarga hem d’acabar tenint el 51% i aquest era el camí”. Ara, però, “no s’agafa” i per això ha optat per votar en contra del pressupost “per tot el que ha passat i pel que representa Capesa”, tot i que ha expressat confiança que, tal com s’ha comentat durant la sessió, “s’acabi fent perquè així s’han compromès”. 
 
 
Tot i el vot negatiu, Vendrell no ha tingut problemes en reconèixer les parts bones dels comptes aprovats per DA de cara a l’any vinent. Ascendeixen fins als 30 milions d’euros, dels quals 9 es destinaran a importants projectes d’inversió. Entre ells, destaquen l’embelliment de l’avinguda Carlemany, les obres de la separativa d’aigües a l’avinguda Fiter i Rossell, el nou tanatori o les primeres actuacions al carrer mossèn Guillem Adellach de cara a la futura construcció de l’esperat aparcament a la part alta.
 
La sessió de comú, la darrera de l’any, també ha servit per adjudicar diverses obres destacades. En concret, la reforma de les façanes de la casa comuna (273.000 euros) i de l’edifici del centre social i recreatiu de Fiter i Rossell (201.000 euros) aixi com els treballs d’adequació d’una parcel·la situada entre l’avinguda Pessebre i la de les Escoles on a partir de l’abril es disposarà d’un nou aparcament per a unes 40 places (300.000 euros). Tots tres projectes han comptat amb el suport de la consellera de PS+I.
Territori: