Partit Socialdemòcrata

Vendrell lamenta que el comú d’Escaldes-Engordany “llenci la tovallola” per tenir més control de Capesa

Crea: 02/05/2018 - 13:17
Vendrell, durant la roda de premsa.
La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha lamentat que la corporació ha “llençat la tovallola” amb la voluntat de tenir un major control sobre Capesa. Això es demostra, al seu entendre, pel fet que el pressupost del 2018 no inclogui la partida d’1,3 milions necessària per realitzar l’ampliació de capital de la societat que sí que s’havia incorporat en exercicis anteriors. La representant de PS+I ha criticat que tant la direcció de l’empresa com la majoria de la corporació no hagin pres mesures per garantir que se celebri l’assemblea extraordinària de socis on s’hauria de tirar endavant aquesta actuació.
 
Vendrell ha comparegut en roda de premsa per denunciar una situació que, recorda, afecta un servei clau com és la distribució de l’aigua a la parròquia. Per això, va optar per primer cop per votar en contra i no només abstenir-se en la votació d’un pressupost que, ha reconegut, tenia “punts positius”. Malgrat aquestes, la consellera ha lamentat que el projecte “demostra que el comú ja no vol lluitar per Capesa; és el missatge que jo rebo quan treuen la partida 1,3 milions que hi havia el 2016 i el 2017”. 
 
 
Al seu entendre, aquesta decisió “és una manera d’acceptar que no es farà mai l’assemblea de socis que cal fer per fer l’ampliació de capital”. En aquest sentit, ha recordat que perquè aquest acte es pugui celebrar cal que hi assisteixi una majoria dels accionistes i que l’atomització dels títols ho dificulta. Tot i això, Vendrell defensa que amb temps es podria aconseguir aquest quòrum si realment es treballa per assolir-ho. De fet, ha apuntat que “és una falta de voluntat per part del comú, però sobretot per part de Capesa”, a qui ha acusat de “no voler augmentar el capital social perquè sap perfectament que fent-ho qui compraria les accions seria la corporació i això faria que estigués més implicada en la gestió”. 
 
La representant de PS+I també ha lamentat que el fins fa pocs mesos president del consell d’administració, Eduard López, s’hagi “autonomenat” director tècnic. Vendrell ha recordat que fa temps que, des de la formació, defensaven la necessitat d’aquesta figura, però s’ha mostrat molt crítica amb com s’ha acabat instaurant. “S’ha fet sense transparència ni de forma oberta a altres tècnics del país que hi poguessin optar”, ha denunciat. També ha lamentat que “el consell d’administració hi ha donat el vistiplau amb dues persones del comú d’Escaldes. Si s’han oposat, no ho han clamat prou fort i no han fet el suficient per evitar-ho”, ha manifestat. En la seva opinió, una nova prova que “Capesa no vol que des del comú se la controli i el comú no té la voluntat d’entrar gaire en el funcionament”.
 

Tags: 
Territori: