Partit Socialdemòcrata

Vendrell lamenta la política de cobrir llocs fixos amb eventuals i que no s’aposti per un major control de Capesa

Crea: 02/18/2016 - 20:07
Vendrell saluda Àngel Grau, escollit secretari general del comú
El comú d’Escaldes-Engordany ha aprovat aquest dijous el pressupost per a l’any 2016. Ho ha fet amb l’abstenció de la consellera de PS+Independents, Cèlia Vendrell, que ha volgut destacar que els comptes “s’han treballat de forma seriosa” i ha explicat que no hi ha votat en contra perquè “hi ha punts on convergim”. Tot i això, sí que ha expressat la seva total disconformitat amb dos punts previstos al text: el manteniment d’una política de cobertura de llocs de treballs fixos amb eventuals i les clares diferències sobre com s’ha de gestionar Capesa. 
 
Sobre el primer punt, Vendrell ha lamentat que la majoria de Demòcrates per Andorra (DA) aplica “una política que no és la nostra”. I és que, ha recordat, “recorren a persones eventuals per cobrir places que no ho són”. Així, ha defensat, es tracta de llocs que “han d’estar ocupats per persones amb treball fix”. 
 
A l’hora de parlar de Capesa, la consellera de PS+Independents ha deixat clar que té una “visió molt diferent de la de la majoria” de com s’ha de gestionar la companyia subministradora d’aigua a la parròquia. Vendrell ha reiterat que la llei estipula que “és el comú qui ha de gestionar la captació, la distribució i el tractament”. Des de la formació, s’entén que malgrat mantenir la societat, cal que la corporació “tingui el 51% de les accions i que el president sigui el cònsol major”. La postura dista molt de la defensada per DA, ja que el pressupost només preveu una partida d’1,3 milions d’euros destinada a afrontar l’ampliació de capital anunciada des de l’empresa però arribant només a un 23% de les accions.
 
El pressupost aprovat ascendeix a 24,2 milions d’euros, el que representa un 5,8% més que el del 2015. Una de les inversions claus previstes és l’inici del projecte de construcció de l’aparcament de l’Obac, que ha d’unir la carretera general amb el carrer Mossèn Guillem Adellach i que aportarà fins a 600 places d’estacionament a la part alta de la parròquia, zona molt mancada actualment d’aquest servei. Vendrell ha remarcat la necessitat de solucionar aquest dèficit. “Hi donarem tot el suport”, ha afirmat, a la vegada que ha advertit que el projecte defensat per la majoria “és un pla d’urbanisme que té dotze anys de vida”. Per això, ha refermat que “volem que s’acabi fent perquè encara no s’ha fet realitat”. 
 
El pressupost també preveu posar fi a la congelació dels salaris dels treballadors comunals. En concret, hi haurà un augment del 2% per als de categoria C, de l’1,5% per als de categoria B i de l’1% per als de categoria A. Vendrell s’hi ha mostrat totalment d’acord i ha qualificat la mesura com a “de justícia” tot recordant “l’esforç” realitzat pel personal de la corporació els darrers anys. 
 
La majoria també ha respòs la pregunta formulada per la consellera de PS+Independents en relació a les retribucions dels càrrecs electes. Així, els sous dels cònsols i dels consellers no tindran cap increment. 
 
Territori: