Partit Socialdemòcrata

Vendrell insta la majoria comunal a liderar la convocatòria d’una junta a Capesa per ampliar el capital

Crea: 04/15/2019 - 16:20
Vendrell, durant la roda de premsa.
La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha demanat a la majoria que lideri la convocatòria d’una junta extraordinària d’accionistes de Capesa per aprovar l’ampliació de capital de la societat. Ho ha fet conjuntament amb el conseller Liberal, Higini Martínez-Illescas, amb qui també ha presentat un escrit amb diferents propostes de millora de cara a futures eleccions, com ara la possibilitat de disposar de paperetes en braille per a les persones invidents i d’un servei de transport públic gratuït per apropar la gent al col•legi electoral. 
 
Vendrell ha fet aquestes peticions durant el torn de precs i preguntes de la sessió de comú celebrada aquest dilluns. La consellera, conjuntament amb el representant liberal ha entrat un escrit mitjançant el qual es reclama a la majoria que “notifiqui per carta a Capesa la seva voluntat d’adquirir accions (...) i així, en cas de venta (...) per part d’un actual accionista, el Comú les pugui adquirir”. També es vol que es “promogui (...) una Junta general extraordinària” on es disposi de quòrum suficient per aprovar una ampliació de capital. Es reclama que “es comuniqui aquesta voluntat a tots els socis de Capesa i que aquests en un primer moment signin la demanda de convocatòria de la junta general extraordinària i que en un segon moment, (...) s’asseguri que el 51% de les accions estiguin representades”. 
 
Vendrell ha recordat que des del PS sempre s’ha defensat que “el comú ha de tenir més accions de Capesa, el 51% per poder liderar la gestió” i ha lamentat que, fins ara, s’ha intentat “dos cops” convocar la junta, sense haver pogut reunir el quòrum suficient a causa de l’atomització de l’accionariat. També, ha apuntat, “no s’ha posat la voluntat necessària per part del comú”. 
 
La consellera de PS+I ha proposat que la junta sigui convocada sense data concreta i que no es posi fins que no s’asseguri el quòrum necessari, fet que “el ciutadà entendrà”. També ha argumentat que l’ampliació “és necessària per fer les obres que fan falta i incrementar la presència del comú al consell d’administració”. En aquest sentit, ha recordat que “la llei diu que la captació, distribució i tractament de l’aigua és competència comunal”, fet que “a Escaldes no es compleix, perquè ho fa una societat privada, en mans del poble. No té la gestió directa quan el que hi ha és un imperatiu legal”. 
 
Des de PS+I i L’A també s’ha fet una altra proposta a la majoria, en aquest cas vinculada a millores en la celebració de les eleccions. En l’escrit es demana, entre altres, “organitzar un transport públic gratuït en tota la parròquia per tal de facilitar el desplaçament dels electors” així com “indicar en els sobres el nom de ‘llista nacional’ o ‘llista territorial’ per tal que l’elector pugui identificar clarament els sobres i evitar vots nuls” i “afegir lectura braille als sobres i paperetes (...) per facilitar el dret de vot als invidents”.
 
Vendrell ha argumentat que aquestes propostes són “senzilles” d’implementar i no necessiten cap canvi de la llei electoral. Sobre la possibilitat d’afegir el braille a les paparetes, ha apuntat que “seria donar accés en igualtat de drets a les persones invidents per poder votar de forma autònoma” i, per tant, “normalitzar la situació que tenim a la societat”.
 
Territori: