Partit Socialdemòcrata

Vendrell insta el comú a comprar el terreny de davant l’església aprofitant els diners de les transferències

Crea: 02/22/2017 - 13:12
Vendrell, durant una entrevista a RNA (RTVA).
La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha instat la majoria de Demòcrates per Andorra (DA) a aprofitar la injecció extra de diners que suposarà la no congelació de les transferències per tirar endavant definitivament la compra del terreny situat davant l’església de Sant Pere Màrtir. Al seu entendre, es tracta d’una inversió que pot ser molt profitosa de cara al futur i que evidenciaria que la corporació aposta fort per la zona alta de Carlemany, encara amb molts problemes d’atractiu comercial. 
 
Vendrell ha fet aquesta reflexió durant l’entrevista concedida al programa ‘Ara i aquí’ de Ràdio Nacional d’Andorra. La consellera ha deixat clar que, en la seva opinió, ara ja no hi ha excusa per no tancar la compra de la parcel·la gràcies als diners no previstos al pressupost que rebrà el comú després que el Consell General no aprovés la congelació de les transferències que ha de fer Govern el 2017. “Esperem que els aprofiti. Amb més motiu, ara es pot comprar el terreny de davant l’església”, ha afirmat.
 
La representant escaldenca de PS+I ha posat en relleu que la parcel·la està situada a “una zona de la parròquia amb molta importància” i que el comú la podria aprofitar per “ajudar a remuntar la pobresa comercial que hi ha a la zona”. Així, un equipament possible al terreny seria un aparcament en cas que no fructifiqués el projecte que es vol fer a la part alta, infraestructura molt necessària a la zona, especialment després de l’obertura del Museu Thyssen.
 
La consellera també ha lamentat l’anunci del nou retard en la formalització de l’ampliació de capital a Capesa, conseqüència del fet que l’assemblea que l’ha d’aprovar no es faci fins al mes de juny. “No entenc per què es dilata en el temps”, ha apuntat, tot remarcant la importància que aquesta operació té per a la societat. “Cal buscar noves captacions i fer millores a la xarxa; per fer-ho, Capesa necessita diners”, ha indicat. També ha demanat que “es conscienciï els socis de la importància que té aquesta ampliació”. 
 
Vendrell també ha volgut valorar de forma positiva el fet que Andorra la Vella i Escaldes apostin per una unificació de l’eix comercial que conformen les avingudes Meritxell i Carlemany. “És el que ha de ser; una unió entre les parròquies”, ha manifestat, tot remarcant que pot ajudar al fet que “una potenciï l’altre i a què hi hagi sinergies per crear un espai d’oci comercial i cultural”. Tot i això, ha avisat que “m’agradaria tenir clar què es vol fer”, cosa que no està del tot clara veient les manifestacions fetes pels cònsols de totes dues parròquies.
 
Territori: