Partit Socialdemòcrata

Vendrell insta comú i Govern a tancar abans de finals d’any el conveni per l’ús d’un carrer privat a Fiter i Rossell

Crea: 11/20/2017 - 19:50
Un instant de la sessió de comú.
La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha remarcat la necessitat de signar abans de final d’any el conveni entre Govern, corporació parroquial i propietaris que reguli l’ús i la gestió del carrer privat que enllaça Fiter i Rossell amb la zona del Prat del Roure. Durant la sessió de consell celebrada aquest dilluns, la cònsol major, Trini Marín, ha explicat que s’han de tancar detalls per poder rubricar l’acord, que espera poder presentar en la reunió del ple prevista pel desembre. Vendrell ha posat en relleu que, si no s’agilitza aquest pacte, els propietaris podrien optar per prendre mesures de pressió com ara tancar la via als professors que l’utilitzen per accedir a l’aparcament de l’edifici de l’escola andorrana.
 
La representant de PS+I ha posat en relleu el temps transcorregut d'ençà que es va cedir l’ús del carrer, tant per fer passar instal·lacions de servei cap a l’hospital com per l’accés cap a l’escola andorrana. Malgrat la bona disposició dels propietaris, ha recordat, “l’administració, sobretot la governamental, no ha fet la feina”. Vendrell, en canvi, ha deixat clar que l’actitud des del comú ha estat ben diferent. “Es fa la neteja, la treta de neu i es retiren els cotxes mal aparcats”, ha explicat. També ha posat en relleu que el carrer “està en mal estat”, fet que, fins i tot, ha provocat algun accident.
 
“Ja seria hora que es firmés el conveni. Els propietaris ho demanen des de principis d’any i la setmana passada em va venir a veure un d’ells i estava bastant enfadat”, ha indicat, tot remarcant que “no volen posar cap barrera ni impediment” però sí que es compleixi el que es va prometre. I ha advertit que “potser es veuen obligats a fer alguna acció i podrien impedir l’accés a l’escola andorrana. Abans d’arribar a aquest extrem, millor firma l’acord”. 
 
 
Durant la sessió, la corporació ha aprovat l’adjudicació de les obres dels serveis i l’embelliment de carrer Santa Anna. Es tracta d’un projecte important, valorat en 422.500 euros i que servirà, entre altres accions, per fer la separativa entre aigües pluvials i residuals a la zona. Justament, el cònsol menor, Marc Calvet, ha aprofitat per avançar que una actuació similar es farà l’any vinent a l’avinguda Fiter i Rossell, anunci que ha agafat per sorpresa les dues minories, ja que, fins aquest dilluns, no se’ls havia informat d’aquests plans.
 
“Entenem que tenim dret a queixar-nos que un projecte d’aquesta envergadura, d’uns 1,2 milions d’euros, no se’ns hagi comunicat prèviament en cap comissió”, ha apuntat Vendrell, tot lamentant que “sempre hem hagut d’anar al darrere de la informació, se’ns comuniquen les coses al darrer moment”. 
 
Al seu entendre, es tracta “d’un tarannà de tots els comuns que no necessiten les minories per governar”. I, per tant, aquesta situació és conseqüència “de la llei electoral, que, encara que perdis per un vot, quedes només amb 3 representants, i per tant, fa que la presència de la minoria no els afecta per portar el comú”. Així, ha reclamat que “hem de començar a pensar a canviar aquesta llei electoral que no afavoreix gens la democràcia al país”. 
 
 
Un altre punt tractat a la reunió ha estat la liquidació pressupostària de la corporació a 30 de setembre, amb un lleuger dèficit de 362.000 euros. Aquest és conseqüència directa d’haver afrontat sense demanar cap préstec la compra de la parcel·la de l’antic hotel casino. Vendrell ha apuntat que no és una dada que hagi de preocupar en excés. 
Territori: