Partit Socialdemòcrata

Vendrell demana a la majoria escaldenca pels sous dels càrrecs electes previstos el 2018

Crea: 12/20/2017 - 18:16
Vendrell, durant una sessió de comú.
La consellera de Partit Socialdemòcrates+Independents (PS+I) a la minoria del comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha tramitat una pregunta sobre els salaris dels càrrecs electes a la corporació de cara a l’exercici 2018. La qüestió haurà de ser resposta per la majoria durant la sessió que tindrà lloc aquest dijous i que tindrà com a eix central l’aprovació del pressupost per a l’any vinent. Vendrell ha defensat que la voluntat d’aquesta actuació és “de transparència” de cara als ciutadans.
 
En l’escrit entrat a tràmit, la representant de PS+I recorda que l’article 30.2 de l’Ordinació d’organització i funcionament dels comuns estableix que la retribució “és fixada pel consell de comú en el moment de l’aprovació del pressupost comunal” i, per això, demana que “es fixin les retribucions de cada conseller en la propera reunió ordinària del consell de comú, de data 21 de desembre del 2017, en la qual es preveu, tal com està fixat en el punt 3 de l’ordre del dia (...), l’aprovació (...) del pressupost 2018”. Per això, “sol·licitem que es digui oralment (...) els salaris per l’any 2018 de tots i cadascun dels càrrecs electes (...) i que aquests siguin transcrits en l’acta”. 
 
Vendrell ha recordat que la pregunta “la vaig formulant any rere any, quan es vota el pressupost”. En aquest sentit, ha remarcat que té “un afany de transparència”, ja que així “els ciutadans sabran què cobren els càrrecs electes de la parròquia”. La consellera ha recordat “la polèmica dels sous” que es va viure a inicis del primer mandat de Trini Marín i Marc Calvet i ha volgut reconèixer que, des de la llavors, “no s’ha tornat a repetir i la majoria ha conservat els mateixos salaris”. 
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS