Partit Socialdemòcrata

Vendrell demana a la majoria comunal el posicionament sobre la possible ubicació de l’heliport a Escaldes

Crea: 01/26/2016 - 12:07
Cèlia Vendrell durant una roda de premsa.
La consellera de PS+Independents a la minoria del comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha entrat a tràmit vàries preguntes que la majoria haurà de respondre de forma escrita. L’objectiu de l’escrit és conèixer la postura dels actuals rectors de la corporació en relació a la possibilitat que l’heliport nacional s’acabi ubicant a la parròquia. Des de la formació també es pregunta si s’ha rebut alguna petició per part del Govern per cedir terrenys per a la instal·lació.
 
En l’escrit, Vendrell recorda les recents declaracions de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en les quals va expressar una rotunda negativa a què l’heliport se situï a la capital. També posa en relleu que el Govern havia avaluat una altra parcel·la, situada en aquest cas a Escaldes-Engordany, concretament, a la zona d’Engolasters. Per tot això, s’ha optat per tramitar aquestes preguntes. 
 
La consellera demana, en primer lloc, si des del comú s’ha rebut “una demanda formal per part del Govern” per “sol·licitar algun terreny a la parròquia per ubicar-hi l’heliport”. Si la resposta és afirmativa, es reclama que es lliuri a la minoria socialdemòcrata còpia de la petició així com de la contesta que s’hagi fet des de la corporació. En segon lloc, es qüestiona directament a la majoria pel seu “posicionament” en relació a la demanda que s’hagi rebut des de l’executiu.
 
Des de PS+Independents es posa en relleu que “si l’heliport a aquesta zona pot causar molèsties ni que sigui a un sol veí d’Escaldes, el posicionament serà contrari”. Vendrell, a més, defensa que abans de decidir tirar endavant aquesta instal·lació “hem de tenir un estudi seriós de viabilitat i de quins són els avantatges versus els inconvenients”. Com a alternativa a la infraestructura, la consellera socialdemòcrata al comú escaldenc apunta que una alternativa seria “potenciar l’aeroport de la Seu”, on, indica, “es podria crear una zona específica per a helicòpters”.  
 
Tags: 
Territori: