Partit Socialdemòcrata

Vendrell demana a Govern i comú que donin informació als veïns que poden veure’s afectats per l’heliport

Crea: 02/10/2017 - 12:41
Vendrell, durant l'entrevista.
La consellera de Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I) al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, considera important que es faciliti tota la informació sobre el projecte als veïns que poden veure’s afectat per l’heliport si, finalment, la instal·lació se situa a la zona propera a FEDA. Aquesta és la forma, ha indicat, d’evitar que es puguin repetir les mobilitzacions que ja van frustrar la construcció de la infraestructura en els indrets proposats anteriorment. Al seu entendre, si els ciutadans tenen prou dades sobre com els pot afectar i tenen consciència que les molèsties seran mínimes es podrà tirar endavant la iniciativa. 
 
Vendrell ha fet aquestes declaracions durant l’entrevista concedida al programa ‘Hora Andorra’ de SER Principat. La consellera ha abordat diferents temes d’interès a la parròquia, entre ells quina pot ser la reacció dels veïns de la zona d’Engolasters, que són els que podrien veure’s més afectats pel vol dels aparells si l’heliport finalment tira endavant. “Si no tenen la informació que volen i no saben què passarà, hi haurà aquesta plataforma contrària; si estan informats i es veu que l’afectació és mínima, no hi haurà problema. El que necessitem és informació”, ha afirmat. 
 
Vendrell ha defensat que “la població ha de tenir el màxim d’elements objectius per poder valorar”. Aquesta frase té encara més sentit, ha remarcat, amb un projecte com l’heliport “on tenim els precedents de la Comella i el Patapou”. 
Un altre punt abordat ha estat la possibilitat que els locals de Caldea siguin la seu del futur casino. La consellera de PS+I no ha amagat que aquesta opció no li agrada, ja que aquest establiment “porta associat una sèrie d’activitats que no són tan maques i pot provocar ludopatia”. Al seu entendre, “associar-lo” amb el centre termolúdic, “que ja té un nom, per mi, l’embrutaria”. 
 
Vendrell també s’ha mostrat crítica amb la decisió del comú d’incrementar el nombre de càmeres de vigilància a la parròquia arran d’alguns furts i robatoris soferts a la part alta. “Ens tornarem un Gran Germà”, ha lamentat, per després explicar que, al seu entendre, els aparells “donen una falsa il·lusió de seguretat”, ja que “al darrera cal gent que les controli 24 hores al dia”. La representant de PS+I al comú escaldenc ha indicat que “el que hem de fer és reforçar la presència d’agents de circulació o policies en certs llocs”. 
 
La consellera també ha volgut defensar els canvis impulsats mitjançant la revisió del pla d’urbanisme a la zona del Clot d’Emprivat, on es permetran edificis més alts a canvi de guanyar espai públic i zones verdes. “La idea és que el sol arribi fins al terra i que no sigui una zona d’ombra i que hi hagi més espais verds”, ha argumentat. 
 
També ha valorat positivament l’aposta per unificar els eixos comercials de Vivand i l’avinguda Meritxell. “Ho veig bé, és el procés natural”, ha afirmat Això sí, ha reclamat que “es tingui en consideració la part alta” i, sobretot, “que es faci un aparcament, ja sigui el de l’Escalé o comprant el terreny de davant l’Església”. Sobre la possibilitat de soterrar el trànsit al carrer de la Unió, ha indicat que “si es fa seria perfecte”, però ha advertit que “hem de ser realistes perquè tindria un cost molt elevat”. 
 
 
Territori: