Partit Socialdemòcrata

Vendrell demana al ministre Torres Falcó que aclareixi quins són els informes favorables a l’heliport

Crea: 11/16/2017 - 16:57
Cèlia Vendrell, durant l'entrevista (SER Andorra).
La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha demanat al ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, que expliqui a quins informes es referia quan va dir que els estudis sobre el terreny de les Tresoles com a possible ubicació del futur heliport. En aquest sentit, ha recordat que el compromís expressat pel Govern, mitjançant Gilbert Saboya, titular de la cartera d’Economia, Competitivitat i Innovació, era, justament, que tots els estudis que es fessin serien revisats pels experts d’aviació civil francesa i, per això, ha expressat la sorpresa per les paraules de Torres Falcó. 
 
Vendrell ha fet aquestes declaracions durant l’entrevista concedida al programa Hora Andorra de SER Andorra, on també ha abordat altres aspectes de l’actualitat a la parròquia. Sobre l’heliport, ha estat clara a l’hora de recordar que “els informes els estan fent empreses d’Andorra i Govern ens va dir que després es passaran a aviació civil francesa; si no tenen el seu vistiplau, no es farà”. Aquesta promesa, però, contrasta amb el fet que “ara el senyor Torres Falcó ens diu que són favorables; haurem de demanar-li a quins estudis es refereix”. Tot i això, ha indicat que “esperem que Saboya mantingui la promesa i es faci la reunió de poble per informar els ciutadans del projecte”. També ha lamentat que s’hagi desestimat la petició feta pel PS de puntuar el terreny de Tresoles amb els mateixos criteris amb els quals es van avaluar altres possibles ubicacions el 2015.
 
La representant de PS+I també ha expressat la satisfacció pel fet que “la setmana vinent es crea la comissió per estudiar l’embelliment de l’eix de vianants a Carlemany”. Vendrell ha lamentat que, fins ara, les dues minories al comú no han pogut participar en els treballs realitzats fins ara i ha expressat l’esperança que ara “sí que puguem treballar en el que s’espera que sigui l’avinguda”. 
 
La consellera també ha valorat la possibilitat que el casino acabi situant-se a la parròquia, ja que hi ha diverses empreses que han proposat ubicacions a Escaldes. Sense negar que, personalment, no és partidària de la instal·lació, sí que ha volgut deixar clar que, al seu entendre, Caldea no seria el lloc idoni. “No m’agradaria. No considero encertat barrejar aquests dos conceptes d’oci; un de familiar i l’altre vinculat al joc”, ha explicat.
 
Vendrell també ha expressat la preocupació que genera el fet que, en els darrers temps, s’hagi detectat consum de drogues per part de joves a la zona del Prat del Roure. Ha recordat que, de fet, ja s’havia viscut una situació similar i que “la policia va intervenir i la cosa es va resoldre”. Ara, però, “ho tornem a tenir”. Malgrat que veu positiu que s’instal·lin càmeres de vigilància que ajudin a dissuadir als possibles consumidors, també ha volgut fer una reflexió més global sobre el problema de les substàncies estupefaents: “Com a tota societat, el que es necessita és una formació i una política de sensibilització ca a possibles consumidors. Cal que la joventut sigui conscient que no són caramels. La base és l’educació”, ha apuntat.
 
Territori: