Partit Socialdemòcrata

Vendrell deixa clara l’oposició del PS a l’heliport davant la indefinició de la majoria de DA

Crea: 03/29/2019 - 18:02
Vendrell, atenent els mitjans.
La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha retret a la majoria de Demòcrates per Andorra (DA) que no es posicioni de forma clara sobre si donarà o no suport a la construcció de l’heliport a Tresoles. De fet, ha posat en relleu que el programa electoral dels ‘taronja’ inclou aquest projecte malgrat que els veïns de la zona s’han posicionat clarament en contra, amb més de 2.000 signatures recollides. Per això, ha volgut remarcar que des del PS es té clar que aquesta instal·lació no es pot ubicar allà. 
 
Així ho ha apuntat Vendrell durant la sessió de comú celebrada aquest divendres. Ho ha fet aprofitant la pregunta tramitada conjuntament amb el conseller liberal, Higini Martínez-Illescas, amb la qual recordava les afectacions que la infraestructura pot tenir en la parròquia, tant a nivell de contaminació acústica com de seguretat; i l’elevat cost que pot tenir el projecte a conseqüència d’una ubicació que no és la idònia. Des de la majoria de DA, però, no s’ha expressat una oposició clara. Al contrari, s’han limitat a apuntar que sempre s’escoltarà els ciutadans. 
 
Per això, la consellera de PS+I ha remarcat que el programa ‘taronja’ inclou la construcció de l’heliport, tot especificant que s’escoltarà l’opinió dels veïns. Vendrell ha apuntat que això no té sentit, ja que “hi ha més de 2.000 signatures recollides en contra” i “els informes ja han deixat clar que el lloc no és el més adequat perquè no presenta prou garanties de seguretat ni pel vol ni pels aterratges”. Per tant, “la plataforma veïnal ja han deixat clar que no el volen”. Així, ha defensat que “més val estalviar els diners dels informes perquè els han dit 50 vegades per activa i per passiva que no hi estan d’acord” i ha posat en relleu que, en comparació a aquesta postura indefinida de DA, el PS té clar que l’heliport no se situarà a Tresoles. 
 
 
Per altra banda, durant la sessió, la consellera de PS+I també ha retret la forma com la majoria ha convocat l’edicte per cobrir la plaça, vacant des de fa quatre anys, del cap del departament de serveis i infraestructures. Actualment, aquest lloc està ocupat per un càrrec de confiança, fet que en el seu dia ja va ser criticat per Vendrell. “Ja ho vaig dir en aquell moment i ara m’estan donant la raó, ja que procedeixen a publicar un edicte per cobrir aquest lloc de treball, que és tècnic; m’alegro que finalment vinguin a mi”. 
 
La representant de PS+I ha lamentat especialment el fet que aquest tema no s’hagi volgut tractar a la comissió de recursos humans. “Únicament, ´se’m va telefonar per comunicar-me que havien aprovat la publicació d’aquest edicte”, ha explicat, apuntat que “es volia evitar el debat en la comissió; per un partit que es diu Demòcrates, aquesta forma d’actuar no és gens democràtica”. 
 
En la sessió, també s’ha aprovat la modificació de l’ordinació reguladors de l’accés de vehicles rodats a la zona de Vivand, tot just tres mesos després que es donés el vistiplau a l’original. El nou text, ha lamentat Vendrell, segueix sense tenir en compte les necessitats d’accés de la persona amb mobilitat reduïda i dels residents. “Els veïns de la zona es queixen ja que aquesta ordinació dificulta el seu dia a dia”, ha explicat. Per això, ha votat en contra.
 
Territori: