Partit Socialdemòcrata

Vendrell critica la “manca de transparència” en el nomenament del director tècnic de Capesa

Crea: 02/27/2018 - 12:41
Vendrell, durant l'entrevista (RTVA).
La consellera de Partit Socialdemòcrates+Independents (PS+I) a la minoria del comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha criticat la manca de transparència amb què, al seu entendre, es va tirar endavant el nomenament del fins llavors president del consell d’administració, Eduard López, com a director tècnic de Capesa. Aquesta forma de fer, ha apuntat, contrasta amb el fet que l’entitat sigui una societat que ha de gestionar un servei públic essencial com és la distribució d’aigua potable a la parròquia. També ha remarcat que cap representant de la corporació estava en la reunió en què es va prendre la decisió.
 
Vendrell ha fet aquestes declaracions durant l’entrevista concedida al programa ‘Ara i aquí’ de Ràdio Nacional d’Andorra. Sobre el nomenament de López, que ha passat a tenir un càrrec remunerat, ha deixat clar que “no ha estat transparent en absolut”. De fet, ha comentat, “el mateix cònsol menor, Marc Calvet, ha reconegut que ni ells eren al consell d’administració quan es va votar”. 
 
La consellera socialdemòcrata ha indicat que, malgrat que Capesa, en el fons, “és una empresa privada”, cal tenir en compte que “té una funció de societat pública”, ja que s’encarrega d’una competència –la distribució d’aigua potable- que, amb la llei a la mà, ha de recaure en el comú. “No deixa de ser una companyia del poble i pel poble. Els socis es mereixen una mica més de transparència”, ha afirmat, tot apuntat que “fins i tot, en una assemblea que es va fer i López ja era director tècnic, no va dir res”.
 
Des del PS es continua apostant perquè el comú tingui el 51% de les accions de la societat i que la figura del president sigui ocupada pel cònsol major de la parròquia. “És qui ha de liderar Capesa”, ha assegurat. En aquest sentit, Vendrell considera que les darreres actuacions del comú fan veure que “la majoria va anant cap on jo sempre he estat”. Tot i això, ha lamentat que el pressupost del 2018 no inclogui la partida per a una ampliació de capital que és necessària i que, al seu d’entendre, no es desitja per part dels responsables de la societat. “Crec que hi ha hagut poca voluntat per tirar endavant l’assemblea perquè no hi hagués l’ampliació. A Capesa no li interessa una gestió més directa del comú”, ha comentat.
 
Projectes pel 2018
Malgrat el vot negatiu al pressupost de l’exercici 2018 –justificat bàsicament per l’absència de la partida per a l’ampliació de capital de Capesa-, Vendrell ha deixat clar que comparteix bona part dels projectes inclosos als comptes. “És molt ambiciós. Si es tira endavant, estarà bé. Recull neguits i problemàtiques que havíem posat sobre la taula com ara les contractacions o les consolidacions de llocs de treball al comú. Eren llocs en realitat fixes, no pas eventuals”, ha explicat. La consellera de PS+I també ha valorat positivament iniciatives més modestes, com ara la digitalització de l’arxiu comunal. 
 
Preguntada sobre el canvi del pla d’urbanisme, i en especial les modificacions a la zona del Clot d’Emprivat, Vendrell no ha amagat que el seu desig per aquesta zona era un altre que no pas permetre construccions molt elevades a canvi d’alliberar espai públic arran de terra –proposta finalment adoptada que millora la prevista al pla d’urbanisme inicial-. “Si fóssim valents, no es construiria”, ha comentat, tot recordant que “fins i tot algun conseller de la majoria ha vingut a dir el mateix”. Al seu entendre, “l’hauríem de mantenir com està ara i arreglar aquelles parcel·les més desaprofitades”.
 

Territori: