Partit Socialdemòcrata

Vendrell critica el retard d’inversions pressupostades a Escaldes-Engordany

Crea: 03/24/2017 - 18:06
La corporació ha fet un minut de silenci per Helena Babot.
El comú d’Escaldes-Engorday va tancar l’exercici 2016 amb un superàvit net proper al milió d’euros. Aquesta xifra surt de restar als números verds amb què es va finalitzar l’any, uns 4 milions, els compromisos ja adquirits i que s’han acabat reconduint cap al 2017. La sessió de la corporació celebrada aquest divendres ha servit per donar el vistiplau a aquests números. S’ha fet, però, sense el suport de Partit Socialdemòcrates+Independents. La seva representant, Cèlia Vendrell, ha lamentat que no s’hagin fet inversions pressupostades inicialment, fet que, al seu entendre, va en detriment de la parròquia.
 
Així, durant la sessió la consellera ha posat en relleu el fet que diverses actuacions previstes inicialment en els comptes de l’any 2016, com ara l’obertura del carrer Sant Antoni, l’ampliació de capital de Capesa o el concurs d’idees per Vivand encara estan, un cop avançat 2017, sense tirar endavant. També ha volgut fer referència al fet que no s’ha començat a redactar els projectes per a la construcció de l’aparcament a la part alta, amb connexió a la carretera de l’Obac. Així, ha advertit, aquest retard pot afectar al desig expressat des de la corporació de tenir enllestida i en funcionament la instal·lació –de la qual es parla des del 2004, durant el primer mandat de Toni Martí- l’any 2020.
 
Ja en roda de premsa, la representant de PS+I ha criticat que “és el fet de dir ‘farem, farem i farem’ i al final no acabem fent tot el que es va dir que es faria”. Així, ha afirmat que “d’aquesta forma es dóna un missatge negatiu a la ciutadania”. 
 
 
Vall del Madriu
La consellera de PS+I també s’ha mostrat critica amb la feina de la comissió de gestió de la Vall del Madriu, que encapçalen les majories dels quatre comuns amb territori a l’espai natural. Vendrell ha posat diversos exemples de la “deixadesa” amb què, al seu entendre, treballa aquest organisme com ara el mal funcionament del portal web o els retrets evidents que es fan cap a aquesta comissió per part dels membres del Consell Assessor. 
 
“Dóna la sensació que no s’acaba de creure en la vall i que no hi ha voluntat de tirar-ho endavant”, ha denunciat. En la seva opinió, “no interessa treballar-hi i qui dia passa, any empeny”, una situació que, ha lamentat, “és recurrent de fa molts anys”. 
 
 
La sessió de comú també ha servit per aprovar les tarifes dels nous aparcaments especials per a caravanes que s’obriran a la parròquia. Vendrell ha volgut felicitar a la majoria comunal per una iniciativa que, al seu entendre, serà força positiva. En aquest sentit, ha volgut recordar que ella mateixa va proposar la idea en vàries ocasions durant el mandat anterior, sense que llavors fos recollida per la majoria demòcrata.
 
 
Territori: