Partit Socialdemòcrata

Suport de PS+I a les mesures d’ajuda del comú als comerciants i empresaris del Pas de la Casa

Crea: 05/23/2019 - 13:51
Sans i Marsenyach, durant la sessió.
Els consellers de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+) al comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, han donat suport a les mesures impulsades des de la corporació per ajudar els empresaris i comerciants del Pas de la Casa afectats pel tall de la carretera amb França que es va viure des de finals d’abril fins fa tot just uns dies. Així, Sans ha posat en relleu que aquestes s’han treballat de forma consensuada entre tots els grups polítics i que són “les més justes” per a la vila davant les importants pèrdues econòmiques generades arran de la situació.
 
Les mesures han estat aprovades de forma unànime en una sessió extraordinària celebrada aquest dijous al migdia. El moll de l’os de les mateixes suposarà el retorn per part de la corporació del 7% de l’impost de radicació, la taxa d’higiene i el preu públic pagat per les diferents empreses per la instal•lació de terrasses o pel permís a tenir mercaderia exposada a la via pública. Aquest percentatge s’ha calculat mitjançant les dades de reducció de facturació durant els dies de tancament de la carretera –entre el 28 d’abril i el 15 de maig- proporcionades des de Gasopas.
 
Les dues condicions que es demanarà als comerços per acollir-s’hi a aquestes ajudes són, per una banda, que estiguin oberts tot l’any i, per l’altra, que no tinguin cap deute amb el comú. Les sol•licituds es podran presentar fins al 30 de juny vinent. A banda, també s’ha modificat el calendari tributari anual per passar la data de cobrament dels impostos i taxes afectades per les mesures al setembre. El comú ha aprovat un crèdit extraordinari de 90.000 euros per fer front a la despesa que es calcula suposaran aquestes ajudes. 
 
Des de PS+I, Sans no ha dubtat a valorar “molt positivament” les mesures adoptades que, ha destacat, “són fruit del consens”, ja que “hem treballat plegats els tres grups de seguida per veure com podíem reaccionar davant la situació”. El conseller socialdemòcrata ha assegurat que “les mesures són les més justes de cara als comerciants de la vila del Pas”. 
 

Territori: