Partit Socialdemòcrata

Suport de PS+I al conveni per a la construcció del nou Museu de l’Automòbil

Crea: 05/14/2018 - 19:51
Marsenyach i Sans parlen amb el cònsol Jordi Torres Arauz.
El comú d’Encamp ha donat el vistiplau al conveni amb Govern per a la construcció del futur edifici que ha de convertir-se en la nova seu del Museu Nacional de l’Automòbil. L’acord, que serà rubricat aquest dimarts, permetrà més que duplicar l’actual superfície de la instal·lació, que s’ha quedat petita. Els dos consellers de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I), Joan Sans i Pere Marsenyach, han votat a favor tot remarcant que el projecte pot ajudar a revitalitzar la parròquia. 
 
El futur edifici se situarà a la plaça dels Arínsols, al costat de casa comuna, on actualment hi ha un aparcament descobert. El cost l’assumiran al 50% corporació parroquial i Govern, fet que suposarà una inversió global de quatre milions d’euros. El projecte inclou dues plantes per al museu i tres més que es repartiran executiu central i comú, a raó d’una i mitja per a cada administració. A banda, tal com s’ha explicat en la sessió, s’estudiarà la possibilitat d’incloure en el projecte una planta d’aparcament soterrani que serviria per substituir les places qu es perdran amb la desaparició de l’actual.
 
Sans ha deixat clar que des de PS+I estem “molt contents” de l’aprovació del conveni. “El més important és que es posi en marxa com més aviat millor i es pugui executar aquesta infraestructura, perquè serà un revulsiu per a la parròquia”. El conseller ha deixat clar que el museu actual “ja ho és” però que “s’ha d’ampliar i garantir la modernització i la nova lectura museogràfica”. 
 
 
En aquest sentit, Marsenyach ha posat en relleu la importància que per al museu té el guany en espai, ja que permetrà ampliar de forma important la col·lecció que s’hi exposa. De fet, la previsió és que gairebé es dupliqui la superfície. Això permetrà, per exemple, assolir acords amb persones que tenen material que ara no es pot veure. “Aquí a Andorra tenim un privat que té una de les col·leccions més maques d’Europa. Jo he tingut la sort de veure-la i és espectacular. Al col·leccionista li agrada ensenyar-ho”, ha apuntat el conseller del grup socialdemòcrata.
 
Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS