Partit Socialdemòcrata

Sans lamenta que el comú no respongui cap qüestió de les formulades sobre l’acord amb Saetde

Crea: 03/11/2016 - 14:25
Sans ensenya l'acord d'intencions durant la sessió de comú.
Un “debat estèril”. Així ha qualificat el conseller de PS+Independents al comú d’Encamp Joan Sans la sessió monogràfica, forçada conjuntament amb Liberals+Independent, que havia d’abordar l’estat de compliment de l’acord d’intencions signat amb Saetde el passat setembre. I és que, ha denunciat, el cònsol major, Jordi Torres Arauz, no ha volgut aportar cap dada sobre l’estat de les negociacions amb la societat. En concret, només ha afirmat que “han sorgit dificultats” que impedeixin desenvolupar els diferents punts del conveni però s’ha negat a donar detalls. 
 
Durant la sessió, Sans ha insistit en nombroses ocasions en demanar com s’havia avançat per al compliment dels diferents articles del document que, ha recordat, ja havia avisat en el moment de la seva aprovació que “naixia estèril”, fet que, al seu entendre, s’ha confirmat, ja que superat, i de llarg, el termini marcat per engegar-lo –tres mesos-, no s’ha fet gairebé res. A aquestes qüestions, el cònsol s’ha limitat a admetre “dificultats” i a explicar que “s’està negociant” entre totes dues parts per trobar “la fórmula legal” que permeti tirar-lo endavant. Davant d’això, el conseller de PS+Independents ha criticat que “no hem pogut obtenir cap resposta de quina feina s’ha fet a aquesta casa en relació a l’acord”, que no ha dubtat en titllar de “grollera maniobra electoralista” i la “tupinada del mandat anterior”. 
 
Sans ha preguntat quines són aquests problemes i Torres Arauz no n’ha volgut oferir detalls, tot argumentant que Per aquest tipus de negociacions necessiten un grau de discreció. D’aquesta forma ha justificat també que no es vulgui reunir el poble fins que estigui tot tancat, aspecte que també s’ha criticat des de PS+Independents. “Preocupa que es digui que hi ha coses que és millor no fer-les públiques”, ha denunciat, per després comminar la majoria a “consultar els ciutadans” i a enretirar un acord que “està caducat”, demanda feta també des de l’altre grup de la minoria. El polític del PS s’ha mostrat disposat a “treballar conjuntament” per poder assolir “un nou acord que sigui bo per a la societat i per a la parròquia”. 
 
Per això, ha deixat clar que accepta la “mà estesa” llençada per Torres Arauz perquè la minoria pugui participar en les negociacions amb la societat. Això sí, ha reclamat Sans, cal que es faci sense obscurantisme. “La voluntat hi és però s’ha de treballar des de la transparència més absoluta i podent explicar els futurs pactes que es puguin incloure”. El socialdemòcrata, però, no ha amagat que és escèptic tot recordant que “la voluntat de transparència és qüestionable quan es mantenen les sessions de comú cada dos mesos”. 
 
Territori: