Partit Socialdemòcrata

Sans lamenta la “manca de transparència” de la majoria en l’afer de la Baronia

Crea: 12/07/2017 - 17:54
Sans,durant una entrevista a la SER (SER Andorra).
El conseller de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Encamp Joan Sans ha lamentat que la majoria demòcrata no ha volgut facilitar tota la documentació sol·licitada sobre la concessió de l’alberg de la Baronia. En concret, es continua negant còpia dels justificants de les despeses que l’empresa gestora hauria realitzat durant l’any en què es va fer càrrec de la instal·lació. Així, ha advertit que això genera “dubtes” sobre l’actuació tant del comú com de la societat.
 
Sans ha explicat aquesta situació durant l’entrevista concedida al programa ‘Hora Andorra’ de Ser Andorra. Ha recordat que fa unes setmanes, en sessió de comú, van reclamar formalment tota la documentació sobre l’afer davant la reticència del cònsol major a facilitar-la. “Se’ns ha fet arribar el dossier”, ha explicat, tot lamentant que “no conté els justificants de les despeses que suposadament ha fet l’empresa aquest any” i que “només se’ns torna a dir que els hem de consultar a porta tancada”. 
 
En aquest sentit, el conseller ja avisat que ho faran, però ha advertit que “aquestes postures el que generen és un neguit per part del ciutadà”. I és que, ha apuntat, hi ha “una manca de transparència que provoca dubtes quan les coses podrint ser més fàcil”. Així, ha volgut llençar una pregunta: “Si estan justificades les despeses, per què els consellers no podem disposar de la informació?”. Sans també ha volgut recordar que “al concurs es va presentar una altra empresa” i, per tant, “potser la Baronia podria estar avui en marxa”. Per això, “ens sap greu que la concessionària marxi sense cap penalització malgrat haver perdut un any”.
 
Sans també ha volgut posar sobre la taula el fet que el passat setembre es va complir el segon aniversari de la signatura de l’acord d’intencions amb Saetde. “Ja fa més de dos anys que hauria d’haver caducat i només la societat ha tirat endavant part dels pactes; l’administració no ha estat capaç de desenvolupar res”, ha remarcat, tot considerant que “ens estan donant la raó a allò que vam denunciar: que era una maniobra electoralista i no se sustentava sota cap informe jurídic o tècnic que avalés que es podia tirar endavant”.
 
El representant de PS+I al comú encampadà ha lamentat que això provoqui “que estiguem bloquejats perquè de les inversions que havíem de fer no en veiem res i el Pas està com estava fa dos anys”. L’única excepció són les accions fetes per Govern. “Les aplaudim, però sembla que siguin per tapar la inacció que està tenint l’administració comunal”, ha comentat.
 
Sobre la possibilitat que Saetde entri en l’accionariat d’Ordino-Arcalís, Sans ha volgut posar sobre la taula l’experiència de l’empresa en camps de neu. “Si l’accionista majoritari fa el pas d’entrar a Arcalís, estic segur que és perquè pensa que farà benefici”, ha argumentat. Tot i això, sí que ha expressat el convenciment que “aquest pas, però, hauria d’anar lligat amb una bona relació amb el comú d’Encamp per afavorir que inverteixi més en la parròquia”. 
 
El conseller de PS+I s’ha mostrat crític amb el fet que sigui ara, en el sisè any de mandat demòcrata, quan es parli obertament de “posar-se a treballar en un pla director de reactivació econòmica”. I és que, ha indicat, “això ja ho duien al programa del 2011”. En canvi, “és ara, a les acaballes del mandat, quan posen en marxa el pla, que encara trigarà un any a impulsar-se”. Al seu entendre, “hauran passat vuit anys i de la dinamització comercial i econòmica no n’haurem vist res”.
 
Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS