Partit Socialdemòcrata

Sans denuncia que en sis anys no s’ha avançat en cap projecte de dinamització pel Pas de la Casa

Crea: 05/04/2017 - 17:04
Sans, durant l'entrevista a la SER.
El conseller de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) a la minoria del comú d’Encamp, Joan Sans, ha lamentat que després de sis anys de mandat d’Units pel Progrés-Demòcrates per Andorra (UP+DA), no s’hagi avançat en el pla de dinamització del Pas de la Casa. Així, ha criticat que “no s’ha fet res” des de la corporació, deixant qualsevol iniciativa als empresaris i comerciants de la localitat. A més, ha denunciat que la localitat no és prou tinguda en compte en les campanyes i promocions d’Andorra Turisme. 
 
Així ho ha expressat durant l’entrevista concedida al programa ‘Hora Comunal’ de Ràdio Ser Andorra, durant la qual ha pogut repassar diferents aspectes de l’actualitat parroquial. Sans ha indicat que, malgrat anunciar-ho en nombroses ocasions, no s’ha tirat endavant cap projecte que ajudi a impulsar la localitat fronterera. “Fa sis anys que es parla de dinamitzar el Pas i no s'ha fet res", ha denunciat. De fet, ha recordat, l’única proposta feta pública ho va ser des del Govern, dins del pla nacional de dinamització del comerç, i no va agradar gens al poble. “L'outlet ha quedat en no res perquè a la gent se'ls va posar els pèls de punta”, ha manifestat. A banda, Sans s’ha mostrat crític amb la poca importància que, al seu entendre, es dóna a la localitat en les campanyes turístiques impulsades des de la societat Andorra Turisme. “Tothom hi aportem igual però no tots som iguals”, ha afirmat.
 
El conseller de PS+I també ha valorat la situació del projecte a l’alberg de la Baronia, aturat perquè l’empresa concessionària al·lega un buit legal existent per tirar endavant una part clau de la iniciativa. En aquest sentit, Sans ha deixat clar que “sobta que ara s’adonin que hi ha un aspecte clau pel projecte que no té regulació” i ha posat en relleu que fa mesos que, en haver entregat les claus de la instal·lació, el comú “està tenint una despesa que abans no hi havia, quan volem fer-lo servir, i, en canvi, la societat no ha fet res”. Així, ha advertit que “estem a l’espera que se’ns expliqui com quedarà tot això”. 
 
L’acord amb Saetde
Sans també ha reiterat la posició de PS+I en relació a l’acord d’intencions tancat a finals de l’anterior mandat amb l’empresa concessionària de les pistes d’esquí. “El que es va signar, per nosaltres, no és vàlid”, ha afirmat, tot remarcant que “ha quedat clar que al darrere només hi havia intencions de treure un rèdit electoral”. Al seu entendre, el que cal ara és “deixar enrere aquest mal document, seure tots i treballar en un de nou”. 
 
Sobre la polèmica generada pel fet que el cònsol major, Jordi Torres Arauz, fos enxampat fent tasques professionals de topògraf per a la seva empresa, Sans ha apuntat que “suposo que continua perquè ell va dir que ho seguiria fent”. Sobre aquest tema, ha lamentat que la majoria refusés la proposta de regulació feta des de la formació socialdemòcrata. “Hi ha poca sensibilitat i ètica. Amb prepotència, no van acceptar la nostra proposta”, ha manifestat.
 
Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS