Partit Socialdemòcrata

Sans deixa clar que el projecte de l’heliport li genera “molts dubtes”

Crea: 05/10/2018 - 18:20
Sans, poc abans de començar l'entrevista (SER Andorra).
El conseller de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Encamp, Joan Sans, ha deixat clar que, malgrat haver donat suport a l’impuls del pla especial a la zona de Tresoles com a pas previ a la urbanització de la zona de cara a la construcció de l’heliport, actualment el projecte li genera “molts dubtes”. També ha lamentat la paràlisi en què es troben algunes actuacions clau per  a la parròquia, com ara les relacions amb Saetde o les millores al Pas de la Casa. 
 
Sans ha fet aquestes declaracions durant l’entrevista concedida al programa ‘Hora Andorra’ de SER Andorra. El conseller no ha tingut cap problema a recordar que PS+I va donar suport al pla especial a Tresoles, com a pas previ per a la urbanització de l’espai on Govern vol construir el polèmic heliport, però ha recordat que llavors només hi havia “uns informes molt preliminars”. Així, la situació ha canviat ara i, per tant, la seva posició envers la construcció de la instal·lació és més escèptica. 
 
““L’heliport em genera molts dubtes que cal resoldre”, ha apuntat, tot posant sobre la taula tant els neguits expressats per la plataforma de veïns, com les incògnites que hi ha entorn del cost de la instal·lació així com de la seva rendibilitat econòmica. “Quan costa tot això?”, s’ha preguntat. 
 
Sans també ha abordat durant l’entrevista altres temes de la parròquia, com ara la situació en què queda la zona dels Cortals després de la rescissió de la concessió a l’empresa que volia impulsar-la com a espai lúdic. “Van marxar a corre-cuita i ara tot torna a estar aturat. Una nova idea fallida de DA”, ha indicat. Similar, ha apuntat, a tot el que està succeint amb l’acord d’intencions amb Saetde: “Tot està igual que quan van arribar al comú”. 
 
El conseller de PS+I ha deixat clar que la formació participarà en els treballs pel pla de dinamització de la parròquia, tot i lamentar que s’impulsa molt tard. “S’hauria d’haver encetat abans”, ha afirmat, tot remarcant que “ara, si s’acaben de definir accions, no tindran partida pressupostària pel 2018 i s’hauran de preveure pel 2019, és a dir, pel final del mandat”. 
 
El representant socialdemòcrata al comú encampadà també s’ha mostrat crític amb la deriva de projectes que s’està produint amb l’edifici de Ràdio Andorra. Així, ha recordat que “la primera proposta de DA era un museu” i, després, “la segona, que generava consens al Consell General [traslladar les instal·lacions d’RTVA], ara sembla que, per algunes forces ocultes, ja no serà així”. 
 
Sans també ha lamentat la decisió del grup demòcrata de no admetre a tràmit la proposició de llei de funcionament i organització dels comuns. Ha recordat que, quan a Encamp es van viure polèmiques com les de la tretzena paga per a la majoria o la dedicació del cònsol major al seu negoci particular en hores laborables, “vam proposar regular-ho amb una ordinació i ens van dir que no era competència nostra; ara, al Consell, se’ns diu que ho han de fer els comuns”. El conseller ha criticat de forma especial “l’anul·lació completa del debat” que suposa no prendre en consideració el text, tot remarcant que “ha estat la pràctica habitual que tenim amb les majories de DA” i que “al país hi ha unes mancances d’un calat democràtic molt important  no les hem pogut tractar”. 
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS