Partit Socialdemòcrata

Sans avisa que la majoria “només ha dit de paraula” que renunciarien a la tretzena paga

Crea: 02/19/2016 - 12:27
Joan Sans, durant una roda de premsa a la seu del PS
El conseller de PS+Independents al comú d’Encamp Joan Sans ha advertit que, malgrat que la majoria va anunciar que renunciarien a la tretzena paga per destinar aquests diners a projectes per a la parròquia, ara per ara “només ho han dit de paraula” i, per tant, no hi ha garanties que finalment, al desembre, no acabin percebent aquesta remuneració extra. Sans ha fet aquestes declaracions durant una entrevista concedida a SER Andorra, en què també ha abordat l’estat de l’acord d’intencions amb Saetde o els problemes generats pel turisme al Pas de la Casa, sobretot en horaris nocturns.
 
“La majoria no sap com corregir l’increment dels salaris”, ha explicat el conseller socialdemòcrata durant l’entrevista. Per tant, “de moment, la gent ha de saber que al desembre percebran aquesta tretzena paga”. Tot i això, s’ha mostrat disposat a col·laborar amb l’equip de govern per trobar la fórmula que els permeti complir la promesa feta dies després d’aprovar en sessió de comú el canvi, a l’alça pel que fa els membres de DA, de les retribucions. “Vaig proposar als cònsols treballar plegats per buscar la solució”, ha revelat, per després lamentar que, des d’aquella reunió, “han passat 20 dies i no tinc resposta”.
 
Sans ha tornat a criticar la mesura aprovada per la majoria i posteriorment, per ara de paraula, rectificada. “La majoria no ens va enganyar quan ens va dir que agafarien el lema de la continuïtat. La tenim en decisions que no afavoreixen en res la parròquia”, ha assegurat, per després indicar que “el més greu no és la reacció social sinó que constantment es digui que la gent no ho ha entès”. El conseller ha apuntat que el que les persones no comprenen són “les coses mal fetes i mal explicades”. 
 
A l’hora de ser preguntat per l’acord d’intencions amb Saetde, que serà l’eix de la sessió extraordinària demanada conjuntament pels grups de PS+Independents i Liberals +Independents, Sans ha recordat que, en el moment de la seva aprovació al ple del comú, “ja vaig demanar com es faria cada pacte” i ja va advertir que “calia abans un informe jurídic i tècnic”. Per això, “el vaig titllar de presa de pèl”. 
 
Ara, el polític socialdemòcrata reclama a la majoria “que ens expliqui amb pèls i senyals què és el que ha passat” en el moment que “com a administració som incapaços de tirar endavant qualsevol dels pactes que ens toquen”. Per això, exigeix que “reconeguin que va ser una presa de pèl i que es posin a treballar com toca”. 
 
Sans també ha volgut dir la seva sobre els aldarulls nocturns denunciats per veïns i empresaris del Pas de la Casa. “En un país normal es convocaria els implicats per buscar solucions”, ha indicat, per després lamentar que “s’està esperant al maig, quan ja no se’n recordarà ningú”. Al seu entendre, “el Comú ha de seure amb Govern i tots els departaments implicats i fer una taula d’urgència”. Una fórmula passaria, ha explicat, “per “crear programes i explicar als turistes com ha de ser la festa al Pas”. En definitiva, “fer accions de conscienciació al carrer per promoure una festa diferent”. 
 
A l’hora de parlar de com abordar una reactivació econòmica a Encamp, Sans ha tornat a defensar la necessitat d’engegar un treball conjunt amb el teixit empresarial ja existent. “No n’hi ha prou amb cops de talonari per fer funcionar les associacions”, ha assegurat. Al seu entendre, “són els comerciants que ja tenim els que ens poden ajudar a engegar el motor de la parròquia”.
 
Territori: