Partit Socialdemòcrata

PS+Independents valora de forma “positiva” que la majoria comunal a Escaldes sigui desfavorable a l’heliport

Crea: 02/05/2016 - 11:54
Cèlia Vendrell durant una roda de premsa
La consellera de PS+Independents al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, valora de forma positiva que la majoria de la corporació hagi expressat de forma clara la seva oposició a la possible ubicació de l’heliport nacional a la parròquia si no es compta amb el suport dels veïns afectats. Aquesta és la resposta de la cònsol major, Trini Marín, a la pregunta tramitada ara fa uns dies 
 
En concret, l’escrit enviat per mandatària explica que el Govern, per ara, no ha fet cap demanda formal de terreny al comú per a la instal·lació de l’heliport. A més, deixa clar que “l’opinió unànime de la Junta de Govern és desfavorable a la implantació de la infraestructura si no compta amb el suport dels veïns afectats”. 
 
Aquest darrer punt és especialment significatiu, a l’entendre de la consellera de PS+Independents. “Considera els ciutadans d’Escaldes-Engordany com les primeres persones que han de decidir si volen o no un heliport a la parròquia”, argumenta Vendrell. Per això, la resposta rebuda des de la majoria es considera “positiva”. 
 
Des de la formació s’havia volgut efectuar aquesta demanda després d’escoltar les declaracions de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol amb les quals deixava clar que l’heliport no aniria a la capital. Tenint en compte que des del Govern sempre s’ha dit que un altre dels terrenys en estudi per construir la instal·lació aèria es trobava a la zona d’Engolasters, es volia conèixer quin era el posicionament del govern comunal davant d’aquesta possibilitat.
 
Des del PS ja fa dies que s’ha deixat clara la negativa a la ubicació de la infraestructura a Escaldes-Engordany “si pot causar molèsties ni que sigui a un sol veí de la parròquia”. Vendrell també entén necessari “tenir un estudi seriós de la viabilitat” de l’heliport i saber “quins són els seus avantatges i els seus inconvenients”. 
 
Tags: 
Territori: