Partit Socialdemòcrata

PS+Independents demana un estudi per conèixer les mancances de personal del comú d’Encamp

Crea: 02/01/2016 - 20:29
Sans i Marsenyach saluden la secretària del comú, que ha estat elegida en la sessió.
Els consellers del PS+Independents al comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, han demanat a la majoria que tiri endavant com més aviat millor un estudi per conèixer quines són les necessitats de la corporació en matèria de personal. Tots dos han assenyalat que en alguns dels departaments, com ara el de comunicació i higiene hi ha actualment mancances de treballadors i han advertit a més dels casos d’empleats que porten molts anys com a eventuals.
 
Sans ha recordat que la petició no és nova sinó que “l’hem fet reiteradament” i que “la majoria actual s’hi va comprometre en el darrer mandat però encara avui no l’hem vist”. Al seu entendre, “hi ha una mancança gran i una anàlisis pendent de fer” que, espera, sigui una realitat aviat. “Confiem que el comú, en aquest àmbit, no sigui continuista i faci la feina que toca”, ha indicat. Tant ell com Marsenyach han posat en relleu les estretors de gent en alguns departaments, com ara el d’higiene o el de comunicació, que també ha provocat polèmica durant la sessió de comú.
 
I és que la majoria ha renovat el contracte a una empresa especialitzada com a assessora, feina per la qual percebrà 22.600 euros anuals. Sans ha lamentat que faci anys que el departament estigui en una situació d’interinitat, amb únicament una persona fixa, i  que no s’estigui complint el reglament que dicta “l’estructura i les funcions que ha de fer”. També ha lamentat que la contractació de la societat s’hagi fet rebent únicament la seva proposta. “Sap greu que, en un país com el nostre, en què hi ha més d’una empresa que es dedica a això, no s’encomanin diversos pressupostos”, ha comentat. Més contundent encara ha estat Marsenyach, que ha remarcat un aspecte “polític” de la contractació. “Veure 22.600 euros adjudicats a dit fa mal. Ho poden fer però el més correcte és un edicte. Després veus que tots els comuns de DA adjudiquen a la mateixa empresa”, ha afirmat.
 
Un altre punt de la sessió de comú ha estat l’aprovació de l’obligació per part dels llogaters dels cortons de garantir que el bestiar no pugui sortir del recinte per, d’aquesta forma, evitar accidents de trànsit al port d’Envalira. Sans ha apuntat que el canvi “és important” a la vegada que ha lamentat “que no hi hagués una resposta ràpida de comú i Govern” després dels incidents ocorreguts fa uns mesos. 
 
 
Territori: