Partit Socialdemòcrata

PS+I vota ‘no’ a l’acord amb Saetde pels “neguits i dubtes” que genera i que la majoria no ha sabut explicar

Crea: 09/06/2018 - 21:19
Sans i Marsenyach estudien la documentació abans de la sessió.
Els consellers de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) a la minoria del comú d’Encamp han votat negativament a l’acord que han tancat la majoria de la corporació i Saetde per impulsar diferents inversions al domini esquiable de Pas de la Casa i Grau Roig. Joan Sans i Pere Marsenyach han deixat clar que han pres la decisió “a contracor” i que no volen anar “contra Saetde ni el comú”, però han lamentat els nombrosos “dubtes i neguits” que genera un document que no té ni un informe jurídic i tècnic que el sustenti, tal com ja havia passat anys amb l’acord d’intencions del qual no s’ha desenvolupat ni un sol punt. 
 
El conveni, que ha estat aprovat únicament amb els vots de la majoria d’UP+DA, preveu per una banda la cessió en precari a Saetde d’uns terrenys fora de la concessió del domini esquiable, així com del hall del Funicamp. A canvi, la societat assumirà inversions per valor d’uns sis milions d’euros entre ginys que han de millorar la connectivitat entre Grau Roig i el Pas de la Casa i per ampliar la capacitat del telecabina encampadà. El problema, però, són els “molts neguits” que genera un acord “mal fet, sense clàusules ni res” i que “no s’aguanta gaire”, segons ha denunciat Marsenyach. Des de PS+I també s’ha lamentat que “no hi hem pogut treballar, tot i que se’ns va dir que se’ns convidava a treballar-hi. Al final, ens l’hem trobat fet”. De fet, ha remarcat que “ni els companys de la majoria hi ha participat”, i per tant, ha apuntat que és un document que “Han fet Jordi torres i Joan Viladomat”. 
 
 
Marsenyach ha criticat també que, tal com ja va passar ara fa uns anys amb l’acord d’intencions, el conveni aprovat aquest dijous no estigui sustentat per cap informe d’experts jurídics que avalin la seva idoneïtat. “Jurídicament, el que no podem explicar no ho podem aprovar”, ha apuntat, tot indicant que “el comú no pot fer coses a precari” i que “hi ha molts dubtes i no sabem què passarà”.
 
 
Per la seva banda, Sans ha volgut fer incís en el fet que no s’hagi deixat participar a les minories en les negociacions, trencant d’aquesta forma un compromís exposat per Jordi Torres l’any 2016. “Queda palesa la manca de paraula del cònsol. Si aquesta actitud la té amb els consellers de casa comuna, quina pot ser la que pot tenir amb els beneficis i els interessos dels nostres ciutadans”, ha declarat, per després qualificar-ho com a “un fet greu”. Al seu entendre, “que quedés constància en acta que se’ns convidava a participar en el procés de negociació i després es digui que ja se’ns informa vol dir anar contra la paraula donada en una sessió de comú”.
 
 
Sans i Marsenyach han tornat a denunciar que, tal com es va avisar en el seu dia, l’acord d’intencions signat amb Saetde és poc menys que paper mullar i han defensat quina és la sortida per aconseguir reconduir de forma definitiva la relació entre la societat i el comú. “Aquí només hi ha una solució i és treballar en un nou acord que tingui validesa i on estiguem els tres grups representants i es treballi conjuntament perquè el resultat final sigui en benefici de la parròquia i dels interessos de la nostra societat, en què també participem, no amb aquests dubtes de forma que avui han estat incapaços de resoldre”, ha comentat Sans.
 
Territori: