Partit Socialdemòcrata

PS+I veu amb bons ulls la proposta de fer un aparcament a la zona de Mestre Xavier Plana

Crea: 08/02/2018 - 18:07
Un instant de la sessió de comú.
Des de Partit Socialdemòcrates+Independents (PS+I) es veu amb bon ulls la possibilitat que el comú d’Andorra la Vella aprofiti la cessió urbanística que aconseguirà amb el desenvolupament d’un pla parcial a la zona del carrer Mestre Xavier Plana per a construir un aparcament. En aquest sentit, la consellera Lídia Samarra ha apuntat que es tracta, justament, d’una part de la parròquia amb mancances en aquest sentit i, per tant, entén que seria un bon projecte. Ara es podrà tirar endavant després que la sessió de comú celebrada aquest dijous hagi donat el vistiplau a la proposta del privat per urbanitzar la parcel·la.
 
Amb el pla parcial, la corporació guanyarà uns terrenys a la zona del carrer Mestre Xavier Plana i, durant la sessió, la cònsol, Conxita Marsol, ha avançat la voluntat d’estudiar la construcció d’un aparcament. La idea ha estat ben recollida per Samarra. “És bona. És justament una de les zones de la parròquia que necessitat més places perquè, ara, només hi ha un privat i el del carrer Bonavista”, ha argumentat, tot qualificant la intenció apuntada des de la majoria com “una bona iniciativa”. 
 
Durant la sessió, s’han tractat altres punts vinculats a la millora i el creixement de places d’estacionament a la parròquia. Així, també amb la unanimitat del tot el consell de comú –inclòs PS+I-, la corporació ha adjudicat la construcció d’un aparcament al carrer del Valira. El cost de l’obra ascendeix a 252.000 euros.
 
També s’ha aprovat tirar endavant la convocatòria d’un concurs nacional pel subministrament i els treballs d’instal·lació d’elements informatius sobre les places lliures d’aparcament que hi ha a Andorra la Vella. La iniciativa permetrà als residents i als visitants saber a quins espais hi ha lloc i arribar-hi més fàcilment. Des de PS+I s’ha acceptat de bon grat la iniciativa i la proposta de treballar conjuntament per definir quines són les millors ubicacions d’aquests senyals. 
 
Samarra ha recordat que es tracta d’un sistema que “s’utilitza molt a les grans ciutats” i que pot fer “més fàcil” els desplaçaments tant de “gent del país com turistes”. A més, ha apuntat que “el preu no sembla massa elevat” i, per tant, s’ha mostrat favorable a la proposta i ha expressat especial satisfacció pel fet que “puguem dir la nostra, que no sempre passa”. 
 
La sessió de comú d’aquest dijous també ha servit per aprovar el concurs per licitar els treballs d’impermeabilització de la piscina exterior dels Serradells, que han d’estar enllestits l’estiu de l’any vinent, allargar un any més el contracte de concessió del Bus Comunal i l’agermanament entre el parc natural Causses & Cévernnes i la vall del Madriu.
 
Territori: