Partit Socialdemòcrata

PS+I retreu a la majoria que no hagi intentat millorar les condicions dels monitors de lleure, esportius i socorrisme

Crea: 06/12/2018 - 19:32
Un instant de la sessió de comú celebrada a Encamp.
Els dos consellers de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach han votat en contra de l’adjudicació del servei de monitors esportius, de lleure i socorrisme a l’empresa Estatges. Tots dos han lamentat que, des del comú, no s’hagi aprofitat el nou concurs per introduir al plec de bases l’obligació que els treballadors recuperin les condicions laborals que tenien ara fa uns anys, quan estaven contractats per la corporació parroquial, abans que l’anterior equip de govern optés per l’externalització.
 
Sans ha recordat que aquests empleats, alguns amb molts anys d’antiguitat, “abans estaven a casa comuna i quan van passar a Estatge, van perdre condicions”. Des del comú, ha continuat explicant, “es va fer el compromís de millorar-les-hi o recuperar les que havien perdut”. A l’entendre dels consellers de PS+I, el nou concurs ara adjudicat era la gran ocasió de complir aquesta promesa però no ha estat així. 
 
“Malauradament, s’ha perdut una gran oportunitat”, ha afirmat Sans. En aquest sentit, ha celebrat que els darrers anys els treballadors “han pogut recuperar part del salari”, però ha criticat que encara hi ha altres condicions que continuen per sota de les que gaudien quan estaven contractats pel comú. “Hi ha un exemple prou important, com ara les vacances, que no podran recuperar”, ha lamentat, per després apuntar que “els empleats confien en la paraula dels gestors” i, ara, “tindran una sorpresa molt gran”. El conseller de PS+I ha volgut remarcar que aquestes persones “fan una tasca per l’administració, per al comú” i que “alguns ho fan des de fa molts anys”.
 

Sans també ha volgut replicar les insinuacions fetes pel cònsol major, Jordi Torres Arauz, que hauria apuntat després de la sessió de comú que les queixes dels consellers socialdemòcrates podrien venir motivades per relacions d’amistat amb alguns dels afectats. “És molt greu fer una afirmació d’aquestes característiques”, ha comentat el representant de PS+I, tot indicant que “segur que tinc molt menys amics a les empreses a qui s’adjudiquen coses a casa comuna que els que té el senyor cònsol”. 

 
Més enllà d’això, també ha demanat reflexionar sobre si és just que “hi hagi gent que porta treballant set o vuit anys, desenvolupant la mateixa feina que el funcionari que té al costat i que no tingui els mateixos drets”. Amb certa ironia, Sans ha “confessat que tenim coneguts a algun departament” però que també “no conec a més de la meitat” i, malgrat això, “pensem defensar els seus drets i criticar, independentment que els coneguem o no, el fet que se’ls hagi enganyat”. 
 
 
L’adjudicació del servei s’ha aprovat, doncs, amb el vot en contra dels socialdemòcrates. De fet, només la majoria d’UP+DA hi ha votat a favor, ja que els dos consellers liberals s’han abstingut.
 
Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS