Partit Socialdemòcrata

PS+I retreu a la majoria d’Andorra la Vella el gran sobrecost del nou parc de la Serradora

Crea: 03/21/2019 - 18:29
Carmona i Samarra escolten les explicacions de la cònsol sobre el nou parc.
Les conselleres de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) Dolors Carmona i Lídia Samarra han denunciat el sobrecost sobre el pressupost inicialment previst que tindrà la construcció del nou parc de la Serradora, a Santa Coloma. Així, han posat en relleu que el preu que finalment tindrà el projecte és un 45% a l’estimació amb què es va treballar en un primer moment i, per això, s’han abstingut en la votació de l’adjudicació de les obres. Totes dues han tornat a lamentar la “manca de planificació” que s’observa una vegada i una altra en la gestió per part de la majoria de Demòcrates per Andorra (DA). 
 
Així, en un primer moment, el projecte tenia destinada una partida pressupostària de 225.000 euros. L’adjudicació, però, sortirà finalment per 404.000, xifra que suposa més d’un 75% d’increment. Per això, Carmona i Samarra han optat per l’abstenció, alhora que han recriminat la “manca de previsió a la qual estem acostumats”, ja que suposa “més desviacions pressupostàries que no aprovem”. Des de PS+I s’ha volgut reclamar que “cal ajustar-se al màxim quan es fa un projecte” i “tenir molta cura a l’hora de gestionar diner públic, tot i que el marc legal el permeti”.
 
 
En canvi, totes dues conselleres han donat suport a l’adjudicació de les obres d’embelliment del Puial. En total, el comú haurà d’afrontar un cost de 400.000 euros per aquest projecte. Carmona i Samarra s’han felicitat que, per fi, es tirin endavant inversions a punts menys perifèrics de la parròquia. “Tothom es mereix un bon tracte; és interessant, necessari i de llei”, ha apuntat.
 
PS+I també ha donat suport a la rescissió del contracte pel qual s’havia d’impermeabilitzar la piscina exterior del centre esportiu Els Serradells. Aquestes obres no seran possibles a causa de l’incendi que va afectar la instal·lació ara fa uns mesos. 
 
Per últim, i aprofitant el punt d’informació sobre els acords de la Junta de Govern, Carmona i Samarra han volgut preguntar per diferents concursos públics impulsats i adjudicats per l’òrgan sense haver informat ni demanar la participació de les minories. Carmona ha lamentat que “no s’han tractat en comissió ni se’ns ha facilitat dades” i ha comentat que “ens hagués agradat poder ser partícips del seu contingut i haver fet aportacions”. 
 

Territori: