Partit Socialdemòcrata

PS+I reclama al cònsol d’Encamp que pressioni per la participació de Govern a la comissió de gestió del Madriu

Crea: 11/16/2017 - 20:52
Sans i Marsenyach durant la roda de premsa.
Els dos consellers de PS+Independents (PS+I) al comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, han demanat al cònsol major de la parròquia, Jordi Torres Arauz, que defensi davant la resta de corporacions presents a la comissió de gestió de la Vall del Madriu la necessitat que el Govern també s’integri en aquest organisme. Tots dos han posat en relleu la necessitat d’aquesta implicació per poder impulsar realment la promoció i protecció de l’espai natural i han recordat que la no presència de l’executiu provoca una manca de recursos denunciada per la mateixa directiva de l’entitat. 
 
Així ho han manifestat durant la sessió de consell celebrada aquest dijous i on els consellers de les minories han pogut analitzar les actes de les darreres reunions de la comissió on, novament, es posa de manifest les dificultats per realitzar accions a conseqüència de la manca de recursos econòmics. La presència de l’executiu a través d’un ministeri de Cultura que no sigui “un convidat de pedra” seria un impuls, a l’entendre dels representants de PS+I per impulsar l’organisme. “És innegable que hi ha de ser i de fet era la voluntat quan es va obtenir la declaració de patrimoni de la humanitat”, ha apuntat Sans, tot lamentant que, després, “alguns comuns es van espolsar aquesta representació”. El conseller ha recordat que “hem denunciat sempre la manca de recursos que s’hi han destinat perquè això priva, com ha dit la mateixa directora, de la possibilitat de fer projectes interessants de promoció”. 
 
Sans ha reclamat “una representació de Govern més enllà de ser un convidat de pedra” i ha demanat al cònsol major que “faci pressió perquè es faci la modificació estatutària en pro que al bé que hi tenim al país també hi posi la banya el Govern i hi participi activament”. 
 
 
En la roda de premsa posterior a la sessió de comú, s’ha parlat també de la possible entrada de Saetde com a inversor majoritari a l’estació d’Ordino-Arcalís. Sans ha optat per “ser prudents” a l’espera que s’acabi la data límit de presentació d’ofertes. Tot i això, sí que ha defensat que “més enllà d’això”, com a consellers d’Encamp “el que ens toca és centrar els esforços sobretot a preocupar-nos de la nostra part de concessió, que hi hagi una inversió que permeti actualitzar les pistes i dotar-les d’unes característiques com les que s’havien compromès les dues parts”.
 
I és en aquest sentit que ha demanat “no oblidar” l’acord d’intencions signat entre la societat i el comú ara fa més de dos anys i que encara no s’ha concretat, especialment per part de la corporació. “Mentre parlem d’això no ho fem d’aquests compromisos que es van contreure i dels quals només la societat ha tirat uns quants endavant i ha executat una part de la inversió. En canvi, el comú segueix sense respondre a aquest pacte que per a ells encara és vigent”, ha indicat. Per la seva banda, Pere Marsenyach s’ha mostrat convençut que l’interès de Saetde en l’estació ordinenca no respon a cap malestar de l’empresa amb la parròquia encampadana. “Més aviat, crec que és un tema estratègic. No crec que sigui per això gens ni mica”, ha afirmat. 
 
 
Qui fou número 2 de la llista de PS+I en les comunals de 2015 també ha relativitzat el superàvit d’1,3 milions d’euros amb el qual el comú ha tancat el tercer trimestre de l’exercici 2017. Així, ha recordat que des del 30 de setembre s’han executat diferents inversions i que, en tot cas, serà a finals d’any quan es podrà fer el balanç complet.
Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS