Partit Socialdemòcrata

PS+I reclama “previsió” per quan es jubili el treballador de la Poste a Encamp

Crea: 05/03/2018 - 20:13
Sans i Marsenyach parlen amb la cònsol menor Esther París.
Els dos consellers de PS+Independents (PS+I) al comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, han valorat de forma positiva el conveni que la corporació ha signat amb la Poste per assumir les tasques que, fins ara, l’empresa francesa feia per a la distribució de correu al Pas de la Casa. Tot i això, tots dos han posat en relleu la preocupació i la necessitat de preveure que una situació similar es pot donar en el futur a Encamp i han lamentat que, per ara, des del Govern no s’hagi fet cap actuació. 
 
Així ho han indicat els dos representants socialdemòcrates durant la sessió de comú celebrada aquest dijous. Sans ha apuntat que “el conveni és positiu”, ja que “calia trobar una solució imminent perquè els veïns del Pas ho reclamaven”. Tot i això, ha expressat la inquietud pel que pot succeir en el futur a Encamp, on roman oberta una oficina de la companyia gal·la, que ja ha avançat la voluntat no anar substituint el personal que vagi retirant-se. “Fa mesos que vam demanar que es fes arribar a Govern un escrit”, ha explicat, tot posant en relleu que “sorprèn el fet que no diguin res quan ja ha passat a altres parròquies i quan tot apunta que, quan es vagin jubilant més treballadors, per part de la societat la voluntat és la centralització”. Per tant, ha argumentat, “hem de ser previsors” davant les conseqüències que pot tenir aquesta decisió.
 
Per altra banda, Sans també ha remarcat cert “neguit” pel fet que els funcionaris del comú passaran a “assumir tasques d’un servei que, fins ara, feia una societat anònima”. Així, ha apuntat que “se’ls formarà, però sorprèn que aquesta feina la facin des del lloc de treball i que no estarà definida”. 
 
Per altra banda, el conseller de PS+I també ha volgut referir-se a un detall indicat en l’informe del Tribunal de Comptes sobre la liquidació de l’exercici 2016. Així, ha recordat que l’organisme “ens diu que preocupa que la inversió no vagi lligada a uns objectius determinats i que no tinguem eines per avaluar la planificació inversora que es du a terme”. Aquest aspecte, ha puntualitzat, fa temps que es ve denunciant des de la formació socialdemòcrata. “Apareix en l’informe del 2016, però també la trobarem al del 2017 i el del 2018”, ha manifestat. 
 

Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS