Partit Socialdemòcrata

PS+I pregunta pel conveni per l’ús del carrer privat entre Fiter i Rossell i el pàrquing de l’escola andorrana

Crea: 11/16/2017 - 15:51
El carrer privat sobre el qual s'ha de signar el conveni.
La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha tramitat una pregunta de cara a la sessió de consell que s’ha de celebrar dilluns vinent per saber quan està previst que se signi el conveni per a la cessió d’ús del carrer privat que comunica Fiter i Rossell amb l’aparcament de l’escola andorrana de la parròquia. Des de la formació es lamenta que aquest acord fa anys que s’hauria d’haver tancat i entenc que no s’ha fet per falta de voluntat del Govern. A més, s’avisa dels problemes que podria comportar que els propietaris decidissin tancar-lo fins no tenir el document rubricat. 
 
En l’escrit entrat a tràmit per la representant de PS+I, recordat  “el conveni que s’ha de signar entre els propietaris del carrer privat que comunica l’avinguda Fiter i Rossell amb la passarel·la d’accés construïda sobre el riu Valira que dóna accés al prat del Roure”. Vendrell demana saber “els motius” pels quals aquest acord encara no està rubricat i sol·licita que s’informi de “la data prevista per la seva signatura”. 
 
Vendrell recorda que “el carrer és privat” però que ja fa anys que, primer amb la construcció de l’hospital de Meritxell –quan es va demanar des de Govern que es pogués passar per allà la galeria de serveis per al centre sanitari- i posteriorment amb l’escola andorrana es va sol·licitar que estigués obert per a l’accés dels professors al pàrquing del col·legi. A canvi, “el Govern va prometre que arreglaria el carrer i el comú que es faria càrrec de la retirada de la neu i de la neteja”. La consellera ha remarcat que la corporació parroquial sí que està complint la seva part, però no succeeix el mateix amb l’executiu. 
 
Des de fa anys, explica la representant de PS+I, s’està pendent d’un conveni entre totes les parts per poder posar “negre sobre blanc tot el que es va dir que es faria”, acord que, però, “no s’ha firmat malgrat que ja estem el 2017”. En aquest sentit, Vendrell alerta que “els propietaris comencen a estar enfadats perquè no se’ls fa cas” i avisa que “tenen una arma fàcil d’emprar, que és impedir l’accés dels mestres a l’escola”, fet que “podria provocar un col·lapse a les hores d’entrada i sortida”. Per això, “demanem que el comú faci el necessari per firmar el conveni d’una vegada” i assegura que la intenció de la pregunta “és desbloquejar i tancar un tema que no ha de costar gaire si hi ha voluntat política, en aquest cas, per part de Govern”. 
 

Tags: 
Territori: