Partit Socialdemòcrata

PS+I lamenten la pèrdua pels ciutadans que suposarà privatitzar l’alberg de la Comella

Crea: 11/13/2017 - 19:12
Carmona parla amb el secretari del comú després de la sessió.
El comú d’Andorra la Vella ha tirat endavant el concurs que servirà per privatitzar l’alberg de la Comella, instal·lació que la majoria de Demòcrates per Andorra (DA) va decidir tancarà ara fa uns mesos i que, en les setmanes vinents, preveu donar en gestió a una empresa externa. La mesura, però, s’ha pres únicament amb el vot favorable dels consellers ‘taronges’, ja que els dos grups a la minoria hi ha votat en contra. Les conselleres de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I), Dolors Carmona i Lídia Samarra, s’han mostrat molt crítiques amb la mesura i han advertit de la pèrdua que per a la ciutadania suposarà no poder emprar aquest edifici, situació que, a més, s’allargarà un mínim de quinze anys, fet que suposa “hipotecar” a futurs equips de govern.
 
La majoria ha presentat el concurs que servirà per decidir a quina empresa privada s’atorga la gestió de l’alberg –de fet, en l’ordre del dia de la sessió ja apareixia com un simple immoble-. Les societats interessades haurà de presentar ara les seves ofertes que, com a mínim, hauran de contemplar el pagament d’un cànon anual al comú de 42.000 euros, més un lloguer mínim de 3.500 mensuals i entre un 0 i un 2% de la facturació aconseguida. 
 
Carmona no s’ha mossegat la llengua a l’hora de criticar la decisió, tot posant en relleu que l’alberg “era una instal·lació que amb més creativitat i ganes de fer parròquia” podria haver continuat donant un molt bon servei a la parròquia. En canvi, ara, “s’hipoteca per quinze anys més deu prorrogables” i, per tant, “ja podem dir al ciutadà que no existeix”. La consellera de PS+I ha recordat que una de les propostes incloses en el programa electoral de la formació passava per potenciar l’espai com a “una alternativa viable a un turisme de natura” que, però, “ara ja no tindrem”.
 
 
Carmona ha deixat clar que des de PS+I mai s’ha defensat que les dependències fossin un simple allotjament turístic però ha volgut rebatre amb contundència l’afirmació per part de la majoria que, en els darrers anys, l’alberg s’havia convertit en una competència deslleial per al sector hoteler. “Aquest greuge que es posa sobre la taula no és cert. No és cap greuge en relació a l’oferta hotelera ni de la parròquia ni del país; no tenim instal·lacions d’aquest tipus i el turista o el resident que busca aquesta mena d’allotjament és perquè vol una instal·lació amb unes condicions diferents”, ha manifestat la representant de PS+I.
 
Des de la formació s’ha lamentat que el motiu real de la decisió és que “no s’hi creu” i ha lamentat que “ens menyspreï un usuari que realment és una alternativa diferent i molt viable que creiem que al país i a Andorra la Vella fa falta si es vol diversificar el turisme”. Carmona també ha denunciat que el benefici econòmic de la privatització serà molt reduït, tot recordant que el lloguer proposat a l’informe previ a l’elaboració del plec de bases era molt superior al finalment establert com a mínim “Pot donar a pensar”, ha indicat. Tampoc convenç el cànon anual, que ha definit com a “una aportació econòmica que no és suficient per cedir una instal·lació amb la inversió que es va fer en el seu moment”. En definitiva, al seu entendre, “ho entenem com a un flac favor per a la parròquia”. 

Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS