Partit Socialdemòcrata

PS+I lamenta que la forta inversió a l’avinguda Meritxell pugui desafavorir altres zones d’Andorra la Vella

Crea: 12/29/2017 - 14:26
Carmona i Samarra fullegen el llibre de fotografies editat pel comú.
El comú d’Andorra la Vella ha aprovat un pressupost de 46,5 milions d’euros de cara al 2018, amb una inversió de 14,38. Bona part d’aquesta despesa es destinarà a l’embelliment de l’avinguda Meritxell, un fet que no es comparteix des de Partit Socialdemòcrates+Independents (PS+I). Les conselleres a la minoria, Dolors Carmona i Lídia Samarra han votat en contra dels comptes en entendre que aquest projecte tan important pot desafavorir altres zones de la parròquia on també cal fer actuacions. 
 
En concret, el pressupost pel 2018 preveu fins a 5 milions per a l’embelliment de l’eix comercial de la parròquia. També inclou actuacions als Serradells, a l’avinguda Príncep Benlloch o la continuació de la separativa d’aigües a Santa Coloma. Tot i això, des de PS+I es considera, i així ho ha argumentat Carmona durant la sessió celebrada aquest divendres, que el gruix de recursos destinats a aquesta part d’Andorra la Vella anirà en detriment d’altres llocs. 
 
“No és el nostre pressupost. No són les nostres prioritats”, ha apuntat la consellera de PS+I, que ha deixat clar que “no hi podem estar d’acord de cap de les maneres”. Carmona ha indicat que “destinar aquests cinc milions a l’embelliment de Meritxell, per molt que sigui l’eix comercial, desafavoreix altres zones”. Així ha remarcat que “hi ha llocs com la Margineda, tot el que és Bonavista o barris com Prada Ramon que mereixen també la seva atenció”. Ai seu entendre, “no ens hem de focalitzar només en l’eix comercial; els ciutadans viuen arreu de la parròquia”. 
 
 
Un altre punt per votar en contra del pressupost és la previsió de creixement de l’endeutament del comú, de gairebé 6,5 milions d’euros. Des de PS+I es considera massa elevada. “D’acord que la majoria estima que no es tancarà amb aquest deute, però des del moment que costen al pressupost són diners susceptibles de ser gastats”. Carmona ha recordat que “aquest no era el marc pressupostari inicial” i ha denunciat que “estem anant ‘a salto de mata’” amb una “manca de planificació i de veure el conjunt”. 
 
Un exemple d’aquesta afirmació es troba en un altre dels punts de l’ordre del dia: l’ampliació del contracte, i per tant dels diners que s’hi ha d’invertir, per fer la separativa d’aigües dels carrers Creu Grossa, Closes de Guillemó i Bisbe Iglesias. El cost dels treballs serà, finalment, molt més elevat del previst. Carmona ha recordat que “ja vam dir en el seu dia que el procediment per adjudicar-los havia de ser un altre” i ha lamentat, de nou, “la manca de previsió que fa que no es vegi la globalitat del projecte i s’hagi d’anar per parts”. 
 
 
La sessió de comú també ha servit per aprovar els treballs d’urbanització al carrer de la Plana (738.000 euros). Les conselleres de PS+I han decidit abstenir-se en la votació pels dubtes que els genera el fet que l’empresa concessionària tingui obert un expedient sancionador previ, encara no resolt. També s’ha donat el vistiplau al conveni amb els propietaris privats dels terrenys on en un futur es construirà un nou aparcament, al carrer del Consell General. 
 
Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS