Partit Socialdemòcrata

PS+I lamenta no haver pogut fer aportacions a la modificació del pla d’urbanisme d’Andorra la Vella

Crea: 04/27/2017 - 20:37
Carmona escola les explicacions del conseller d'urbanisme.
El comú d’Andorra la Vella ha donat el vistiplau a l’aprovació provisional de la modificació del pla d’urbanisme de la parròquia, un cop estudiades les 67 al•legacions presentades. El ple, però, ho ha fet amb l’abstenció de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I). La consellera de la formació Dolors Carmona ha apuntat dos motius per argumentar aquesta postura. El primer, la manca de temps per estudiar i analitzar tota la documentació. El segon, el fet de no haver pogut fer aportacions al document que, ha remarcat, té una gran importància pel futur.
 
Segons s’ha explicat durant la sessió de comú, de les 67 al•legacions presentades, se n’han acceptat 38 i 19 més, de forma parcial. Només 10 no han estat admeses. Entre els canvis hi destaca la incorporació de les normes urbanístiques de l’ordinació de rehabilitació del centre històric tot introduint elements menys restrictius així com la rebaixa del 15 al 7% del percentatge de cessió econòmica en sòl urbà consolidat.
 
Sobre aquest canvi, Carmona ha advertit que “hi haurà una afectació dinerària pel comú” i, a la vegada, ha expressat els dubtes que es pugui realment diferenciar entre el que es paga a sòl urbà consolidat i al no consolidat, pregunta que ha formulat durant la sessió. Des de la majoria s’entén que es pot tirar endavant, ja que a altres comuns han pres mesures similars. “No hem vist l’informe jurídic. Haurem de confiar en el treball dels tècnics”, ha apuntat la consellera de PS+I.
 
Els punts claus que, però, han fet que la formació hagi optat per abstenir-se tenen a veure principalment amb el poc temps que s’ha tingut des de les minories per analitzar tota la documentació, que tot just els hi va ser entregada el dilluns. Per una banda, això ha fet impossible que “poguéssim entrar en detall i fer-nos nostres aquestes modificacions i propostes”. A l’entendre de Carmona “s’hauria pogut treballar en comissió, amb la participació dels tècnics perquè ens donessin les explicacions oportunes”. A banda, “tampoc hem tingut temps material per demanar als nostres assessors informació complementària dels canvis i de l’afectació que poden tenir per l’esdevenir de la parròquia ni per fer aportacions”. La consellera ha volgut recordar que “un cop s’aprovi el pla caldrà esperar sis anys per a una nova modificació”. 
 
 
La sessió també ha servit per aprovar el conveni de cessió mitjançant el qual el comú passarà a ser propietari d’una parcel•la entre els carrers Doctor Vilanova, Prat de la Creu i Prada Casadet, just davant de l’edifici administratiu de Govern. A més d’ampliar la primera d’aquestes vies, el terreny servirà per a un projecte que es decidirà mitjançant un concurs d’idees. 
 
Territori: