Partit Socialdemòcrata

PS+I fa una crida perquè sector públic i privat treballin en el pla de dinamització econòmica d’Encamp

Crea: 12/13/2018 - 20:28
Sans i Marsenyach, durant una sessió anterior.
Els consellers de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) han lamentat no haver pogut participar en l’elaboració del pressupost del comú d’Encamp per a l’any 2019, uns comptes que Pere Marenyach ha qualificat de “continuatius”, tot apuntat que bona part de la inversió correspon a projectes ja previstos per a enguany. Una partida important del text es destinarà a l’impuls, ara sí, del pla de dinamització econòmica de la parròquia. Marsenyach ha lamentat que “arriba tard” però ha defensat que ara cal treballar conjuntament entre sector públic i privat per aconseguir que avanci en la bona direcció.
 
Els representants de la formació socialdemòcrata s’han abstingut en la votació dels comptes, que ascendeixen a uns 34 milions d’euros que inclouen una partida d’inversió entorn dels 11 milions, tot i que, com ha apuntat el conseller de PS+I, bona part ja estan compromesos en projectes, com ara la llar d’infants, que s’han engegat ja enguany. Per això, ha apuntat que es tracta “d’un pressupost continuatiu dels darrers anys” amb “obres que fins ara no s’han fet i que es tiren endavant al final del mandat”. Entre elles, hi ha la construcció de la nova llar d’infants al Pas de la Casa o l’inici de la remodelació de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand d’Encamp, obres que veuen positives. Tot i això, els dos vots de PS+I han estat d’abstenció, ja que, com ha explicat Marsenyach “cap de les dues minories hi hem pogut col·laborar”. 
 
 
On sí que esperem poder participar i aportar el seu treball és en l’impuls del pla de dinamització econòmica de la parròquia, iniciativa que s’acabarà d’engegar de forma definitiva l’any vinent i pel qual els comptes ja preveuen una dotació de 100.000 euros. El representant de PS+I s’ha mostrat crític pel retard que, al seu entendre, té aquest projecte, clau per a Encamp. “Arriba tard. UP+DA porta set anys al comú i ja l’haurien d’haver iniciat el mandat anterior”, ha afirmat. Tot i això, Marsenyach té clar que, un cop engegat, cal implicar-se al màxim i ho han de fer tant des dels comuns com des del teixit empresarial. “Ara ens hem de ficar els públics i els privats i espero que agafi bon camí”, ha indicat, tot apuntat que els primers treballs realitzats per la consultora contractada són positius: “L’anàlisi és bo, està ben treballat, s’ha fet un bon treball de camp”. Així, ha instat a col·laborar conjuntament en un projecte que ha de ser “estratègic per a la parròquia”. 
 
 
La sessió de comú també ha servit per aprovar una actuació urgent al centre esportiu del Pas de la Casa. En tota, s’hi destinen uns 700.000 euros per afrontar el problema de filtracions que pateix la instal·lació i realitzar altres millores. 
 
Territori: