Partit Socialdemòcrata

PS+I exigeix al comú una còpia del dossier de la rescissió de la concessió de la Baronia

Crea: 10/05/2017 - 20:28
Un instant de la sessió de comú celebrada a Encamp.
Els dos consellers de PS+Independents (PS+I) al comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, han exigit al cònsol major de la parròquia, Jordi Torres Arauz, que se’ls faci arribar una còpia de tot el dossier de la rescissió de contracte de la concessió de l’alberg de la Baronia, acordada en la sessió del passat mes de juliol. En especial, volen tenir accés als justificants de les inversions que, suposadament, hauria fet l’empresa durant l’any i mig que va fer-se càrrec de la instal·lació sense que, finalment, tirés endavant el projecte presentat en el concurs públic. Tots dos s’han mostrat molt crítics amb el fet que, fins ara, el mandatari encampadà s’hagi negat a facilitar aquesta documentació i que només hagi acceptat que vagin al seu despatx a consultar-la. 
 
Sans i Marsenyach han recordat que, al juliol, “se’ns va posar sobre la taula la proposta de rescissió” que “era de mutu acord” i que, a més, “se’ns anunciava que abandonaven el projecte i que a l’empresa li tornàvem tots els diners de la fiança”. Així, ha posat en relleu que això suposava que “ells marxessin amb les mans a la butxaca i de ‘rositas’”. Ja llavors van demanar que es presentessin els justificants de la inversió que la concessionària assegurava haver fet a l’alberg, que ascendiria a uns 110.000 euros. Aquests però, no han aparegut fins fa pocs dies. 
 
 
“Llavors no en disposaven”, ha criticat Sans, fet que ha qualificat de “molt greu”. Fa uns dies, des del comú se’ls va indicar que ja els havien rebut, però “se’ns van negar a donar-nos una còpia”. Al seu entendre, “estem en una actitud irresponsable. Som consellers de comú i representem la població”. El representant de PS+I ha retret amb duresa aquesta decisió del consol i ha lamentat especialment “que un conseller d’aquesta casa no pugui disposar de dossier que conté la informació que justifica les despeses d’una empresa privada que ha marxat lliurement i a què se li ha tornat la fiança”. També ha deixat clar que no accepta la proposta de consultar el dossier a les dependències del cònsol. “Com a conseller d’aquesta casa em nego a què em tanquin a un despatx a consultar una documentació a la qual hi tinc dret”, ha afirmat.
 
 
Per la seva banda, Marsenyach ha volgut recordar les pèrdues que el comú ha tingut a conseqüència de l’intent fallit de donar en concessió l’alberg. “Amb les colònies d’estiu hem pagat la tarifa plena. Ens han sortit molt cares”, ha indicat. Al seu entendre, “el cònsol no ha sabut negociar o no havia de negociar tan de pressa”. El conseller de PS+I ha remarcat que “són diners públics i cal estar molt alerta; volem saber què ha passat”. 
 

Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS