Partit Socialdemòcrata

PS+I denuncia el “menysteniment” del consell d’administració de Sercensa per part de la majoria encampadana

Crea: 07/19/2018 - 14:33
Un instant de la sessió de comú, celebrada al Pas.
Els consellers de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) a la minoria del comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, han denunciat el “menysteniment” que, al seu entendre, s’ha tingut des de la majoria cap a la societat pública Sercensa, encarregada de la distribució d’electricitat al Pas de la Casa. En concret, han lamentat que, per una banda, no se’ls hagi fet participar en la negociació del conveni per a la cessió d’un terreny a FEDA per a una futura planta de cogeneració a la població i, per l’altra, que se’ls vulgui fer assumir part de la despesa de les obres d’embelliment dels entorns de l’església, sense haver consultat prèviament al consell d’administració.
 
Així ho han denunciat els dos representants de PS+I durant la sessió de comú celebrada, com és tradicional al juliol, a les dependències comunals del Pas. I, justament, dos projectes a la població han centrat el debat del ple. El primer, l’embelliment dels entorns de l’església, que s’ha aprovat amb un pressupost d’1,6 milions d’euros. La formació hi ha donat suport, però ha retret que, des del comú, es vulgui imputar la despesa corresponent a adaptar la xarxa elèctrica de la zona a Sercensa, sense que la direcció de la societat hi estigui d’acord. “És un projecte molt bo i interessant per a la vila, però malauradament es prenen decisions menystenint la representativitat del consell d’administració”, ha apuntat Sans. 
 
No és l’únic punt en què els consellers de PS+I han denunciat que s’ha deixat de banda Sercensa. Així, han explicat que a la societat, que distribueix electricitat al Pas, “no se la té en compte en el procés de treball conjunt entre comú i FEDA per la futura central de cogeneració quan hagués pogut aportar els seus coneixements tècnics en la matèria”. També ha apuntat que la futura instal·lació “podria fer perdre beneficis” a la societat pública encampadana, ja que “algun propietari pot passar de  fer servir electricitat per generar calor i tirar cap a la cogeneració”.
 
 
A més, Sans i Marsenyach han expressat també la disconformitat amb el fet que el conveni s’hagi portat a aprovació al ple del comú quan ja es va signar fa uns dies. “Un altre disfuncionament dels que vivim contínuament per part de la majoria”, ha denunciat Sans, que ho ha atribuït a la “pressa per voler firmar abans no marxés la gent de vacances”. Per aquests dos motius, PS+I s’ha abstingut en la votació.
 
La sessió de comú també ha servit per adjudicar la tercera fase de la reforma del passeig de Mojácar, el tram entre les escoles i Les Bons. El cost de l’obra ascendirà a 1,4 milions d’euros. 
 
També s’ha aprovat la modificació del reglament de permisos administratius. Es tracta d’un canvi treballat per PS+I amb la resta de grups de la corporació. Com a principal novetat, destaca el fet que els treballadors del comú podran demanar un permís per a la reducció de la jornada laboral per tenir cura de fills menors de 12 anys, una possibilitat que no existeix en cap de les altres administracions parroquials del país.
 
 
Territori: