Partit Socialdemòcrata

PS+I demanarà explicacions sobre l’aturada del projecte empresarial a l’alberg de la Baronia

Crea: 04/27/2017 - 20:40
Sans i Marsenyach escolten el cònsol durant la sessió.
Els consellers de Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I) a la minoria del comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, demanaran més informació a la majoria sobre l’estat en què es troba el projecte de remodelació de l’alberg de la Baronia i de les seves instal•lacions, després que hagi transcendit que l’empresa concessionària ha aturat les obres per dubtes sobre la regulació d’alguna de les edificacions que hi volia posar. Des de la formació s’entén que si finalment no es tira endavant el projecte, caldrà rescindir el contracte i tornar a treure a concurs  les dependències.
 
Així ho han explicat els dos representants de PS+I després de la sessió de comú celebrada aquest dijous. Sans ha estat clar a l’hora de parlar de la informació, apareguda aquest dijous al Diari d’Andorra. “Cal que ens aclareixin què ha passat realment”, ha manifestat, tot recordant que “hi ha unes inversions compromeses que no s’han dut a terme” i que, en canvi, “nosaltres hem hagut de pagar força diners cada vegada que hem hagut de fer ús d’aquesta instal•lació, uns recursos que abans no havíem d’aportar”. Així, ha remarcat, “cada cop que hem organitzat una activitat pels infants de la parròquia hem pagat un cost pel servei”.
 
El conseller de PS+I ha explicat que, a l’entendre de la formació, caldrà ser exigent amb l’empresa que es va adjudicar el concurs per remodelar i gestionar l’alberg de la Baronia i els seus entorns. “Si no tira endavant el compromís que ha contret amb el contracte de concessió, s’haurà de fer marxa enrere i tornar a convocar un nou concurs”, ha afirmat. De fet, ha volgut posar en relleu “el detall important” que suposa “el paper de les altres societats, dues, que es van presentar a la licitació”. En aquest sentit, ha apuntat que “potser portaven al projecte alguna cosa que sí que s’hagués pogut tirar endavant i ja estaria en marxa”.
 
 
L’acord d’intencions amb Saetde
Durant la roda de premsa, Sans i Marsenyach han estat qüestionats sobre la situació, encara aturada, de l’acord d’intencions signat amb Saetde. Aquest darrer ha recordat unes declaracions del cònsol major, Jordi Torres Arauz, en una emissora de ràdio on “va venir a dir que aquest any o caixa o faixa”. Per a Marsenyach, “parlem d’una empresa líder a la parròquia, un motor i un pulmó i no l’hem de deixar escapar”. Al seu entendre, però, és que “d’inici s’ha fet malament” i, ha advertit “ara estem en una situació pitjor a qualsevol que haguem estat mai en el passat”. En aquest sentit, ha volgut mostrar-se optimista a l’hora de pensar en una reconducció de la situació, però ha avisat que cal canviar el rumb. “Vull pensar que ho salvarem, però no amb aquesta fórmula”, ha defensat.
 
 
Per la seva banda, Sans ha recordat que “hem denunciat més d’un cop el que pensàvem de l’acord: era una burda maniobra electoralista”. Així, ha coincidit amb Marsenyach a l’hora d’apuntar que “les coses mal fetes des d’un principi el resultat que tenen al final és aquest, que estiguem en la situació en què estem”.
 
Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS