Partit Socialdemòcrata

PS+I demana més informació sobre el pla de pacificació d’Andorra la Vella i com es coordinarà amb Govern

Crea: 08/03/2017 - 17:40
Carmona i Samarra, durant una sessió de comú.
Les conselleres de Partit Socialdemòcrata+Independents a Andorra la Vella, Dolors Carmona i Lídia Samarra, volen tenir més detalls del Pla de pacificació de la ciutat que està impulsant la corporació. Per això, han presentat una pregunta que haurà de ser resposta aquest divendres, durant la sessió de comú. En ella demanen en quin estat es troba el projecte i com es complementarà amb l’estudi per millorar el trànsit a les parròquies centrals que el Govern té previst encarregar al setembre.
 
En l’escrit entrat a tràmit al comú per Carmona i Samarra, les dues conselleres recorden que “la junta de Govern (...) en data 7 de juny del 2017 va procedir a la contractació directa d’uns serveis per a l’estudi i la redacció d’un Pla director de pacificació de la ciutat d’Andorra la Vella”. També posen en relleu que “el Govern (...) impulsarà un Pla de Mobilitat de la vall central amb l’objectiu de disposar d’un estudi global per millorar la fluïdesa del trànsit i que es preveu la licitació aquest setembre per estar enllestit el 2018”. 
 
Per tot això, les representants de PS+I demanen “informació detallada de l’execució del Pla director de pacificació de la ciutat d’Andorra la Vella”. També sol·liciten que s’expliqui com es farà “la coordinació amb el Pla de Mobilitat de la vall central promogut per Govern”.
 
Carmona ha explicat que “l’objectiu de la pregunta és intentar saber una mica més en relació a l’estat d’execució del pla de pacificació, per un costat, i per l’altre, saber si realment, a partir del pla de mobilitat iniciativa de Govern, el comú ha fet alguna gestió per coordinar i evitar que puguin haver-hi accions contràries d’un respecte a l’altre”. En aquest sentit, la consellera de la minoria socialdemòcrata ha manifestat que “el que importa és que es faci una acció conjunta” i que “no hi hagi cap malentès”. La representant de PS+I ha posat com a exemple el fet que un dels assumptes que s’ha d’incloure dins del pla de pacificació és la valoració del sentit circulatori de l’avinguda Meritxell, un punt en què, al seu entendre, “la decisió és competència del comú però també del Govern”. 
 

Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS