Partit Socialdemòcrata

PS+I demana al comú els expedients de llicència d’obra de l’edifici Calam i de l’hotel Europa

Crea: 03/02/2017 - 16:48
Vendrell, durant una sessió de comú.
La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha demanat a la corporació que se li faciliti tota la documentació sobre dues obres, l’edifici Calam i la remodelació de l’antic Hotel Europa, que, segons les informacions recollides els darrers dies pels mitjans, hauria signat com a arquitecte Toni Martí quan l’ara cap de Govern ja era cònsol major de la parròquia. D’aquesta forma, la formació continua recopilant informació davant la preocupació i els dubtes que ha generat aquesta actuació. L’objectiu, ha explicat Vendrell, és poder determinar si la forma de fer de l’actual màxim responsable de l’executiu va ser o no correcta.
 
En l’escrit entrat aquesta setmana al comú, la consellera de PS+I recorda “les informacions aparegudes en diversos mitjans de comunicació del país”, davant les quals, “en base al dret a la informació definit en l’article 29 de l’ordinació d’organització i funcionament dels comuns”, sol·licita “la còpia en format paper i digital dels expedients complets relatius” a les dues obres: la de construcció de l’edifici Calam –per la qual les notícies apunten que Martí hauria cobrat al voltant de 345.000 euros- i la remodelació de l’antic hotel Europa. Cal recordar que tots dos projectes es van fer a la parròquia i, per tant, els permisos perquè poguessin realitzar-se van ser atorgats pel mateix comú del qual Martí era cònsol major.
 
Vendrell ha explicat que “la demanda es fa per la preocupació que tenim al partit sobre les informacions dels darrers dies als mitjans”, notícies que, ha remarcat, “aixequen dubtes”. Davant d’aquests interrogants, ha afirmat, al PS “volem esclarir el tema”.
 
La representant de PS+I a la corporació escaldenca ha recordat que aquesta no és pas la primera acció que es fa des de la formació per recopilar dades sobre l’afer. “Ja es va fer una demanda al Consell General i ara la fem al comú”, ha indicat. La idea de totes aquestes accions és “tenir el màxim d’informació i poder determinar si les actuacions s’han realitzat o no i si han estat o no correctes”.
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS