Partit Socialdemòcrata

PS+I demana al Comú d’Encamp que posi a disposició de Govern els pisos socials buits de la Solana del Pas

Crea: 09/12/2018 - 16:40
Integrants de la llista de PS+I davant els pisos de la Solana del Pas.
Els consellers de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) a la minoria del Comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, consideren que els quinze apartaments que la corporació encara manté al Pas de la Casa després de l’acord amb Gevivasa poden ajudar ara a pal·liar la greu problemàtica de l’habitatge que es viu al país. Per això, demanen al cònsol major, Jordi Torres Arauz, que els cedeixi a Govern perquè es puguin posar a disposició de la ciutadania que busca un lloguer assequible o, fins i tot, pensant en la propera arribada de temporers per a l’hivern. 
 
Sans ha posat en relleu que “hi ha una realitat, denunciada per nosaltres de fa temps i ara també pel Raonador del Ciutadà, amb una important manca de política d’habitatge” i ha remarcat que “fins i tot el ministre Espot reconeix el problema afegit que pot venir amb els temporers”. Des de PS+I es recorda que el comú encampadà té quinze apartaments, ara tancats, arran de l’acord amb l’empresa concessionària dels antics pisos socials del Pas i que, a l’entendre de la formació, poden suposar ara una ajuda per afrontar la problemàtica. “Demanem que es posi a disposició del Govern els habitatges de la Solana; davant la conjuntura actual pensem que és important que es col·labori per pal·liar una situació que ens estem trobant i que sembla que no té aturador”, ha comentat Sans. 
 
 
Els quinze apartaments, que corresponen a una de les escasses iniciatives, juntament amb Jovial a Andorra la Vella, en matèria d’habitatge social que s’han fet al país els darrers anys –iniciativa del PS quan estava al capdavant del Comú d’Encamp- estan ara tancats i es van intentar subhastar ara fa un any i mig, sense que cap d’ells s’acabés adjudicant. Per a Sans i Marsenyach, l’evolució negativa del mercat immobiliari de lloguer fa que, ara, aquests pisos puguin ajudar a afrontar la manca d’habitatge. A més, els consellers socialdemòcrates posen en relleu que la situació pot agreujar-se en els propers mesos, amb l’arribada dels treballadors estrangers per a la temporada d’hivern. 
 
Sans també ha estat crític amb el fet que el ministre Espot hagi considerat “pisos socials” els 17 que actualment té Govern per a col·lectius específics com els discapacitats o les dones víctimes de violència domèstica. Des del PS es recorda que la problemàtica de l’habitatge és diferent. “Aquests pisos tenen un objectiu que no va lligat a una necessitat econòmica sinó a una situació social determinada”, ha apuntat el conseller encampadà, tot indicant que “el que cal pal·liar és que hi ha gent que té dificultats per accedir a un habitatge digne i a un preu assequible i aquest ha de ser l’objectiu”.