Partit Socialdemòcrata

PS+I dóna suport a treure a subhasta els dos blocs de Gevivasa que es va quedar el comú d’Encamp

Crea: 11/24/2016 - 21:13
Membres de la candidatura de PS+I al costat dels edificis del Pas.
El comú d’Encamp traurà a subhasta els dos blocs al Pas de la Casa que es va quedar dels edificis d’habitatge de lloguer social en virtut de l’acord assolit amb l’empresa concessionària Gevivasa. La mesura ha rebut el suport dels dos consellers de Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I), Joan Sans i Pere Marsenyach. En canvi, tots dos s’han oposat a la congelació de les transferències que han de rebre les corporacions parroquials de part de Govern i han alertat que la mesura suposa per a la corporació una pèrdua entorn del milió d’euros.
 
Encamp ha celebrat aquest dijous una sessió de comú extraordinària on un dels punts claus de l’ordre del dia era l’aprovació de la subhasta dels dos blocs que antigament havien estat gestionats per Gevivasa i que ara eren de propietat parroquial. Es tracta de dos edificis amb apartaments, places de pàrquings i locals comercials que, però, ara mateix no tenen sortida. Per això, s’ha decidit intentar vendre’ls en tres lots. Això sí, una de les condicions claus que han permès a PS+I donar suport a la mesura és que, en cap cas, es traspassaran a un preu per sota del qual marca actualment el mercat.
 
Marsenyach ha defensat que la decisió és, ara mateix, positiva tot tenint en compte que, en l’actual conjuntura, tenir aquests dos blocs “no aporta res”. Això sí, ha remarcat que el que, de cap manera, es vol des de PS+I és que els edificis s’acabin malvenent. “L’acord és que no es vendrà per sota del preu que marqui el mercat”, ha explicat.
 
En contra de la congelació de transferències
Més crítics han estat tant Marsenyach com Sans amb l’acord per tornar a congelar les transferències que el Govern fa als comuns en 54,6 milions. Es tracta de prorrogar un any més del previst el que estipulava el conveni signat entre corporacions i executiu a l’espera d’impulsar una reforma del marc competencial que, per ara, segueix a les beceroles. 
 
Marsenyach ha justificat l’oposició tot apuntant que la congelació és especialment negativa per a la corporació encampadana. “Deixarem d’ingressar al voltant d’un milió d’euros”, ha afirmat. De fet, ha posat que, des que comuns i executius van acordar la congelació de les transferències, el perjudici per a la parròquia ha estat proper als sis milions. 
 
Territori: