Partit Socialdemòcrata

PS+I dóna suport a la majoria comunal en la decisió de demanar el tancament dels Pouets

Crea: 08/04/2017 - 18:31
Samarra i Carmona amb altres consellers miren el quadre del nou Copríncep.
Les conselleres de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) a Andorra la Vella han expressat el suport de la formació a la decisió de la majoria del comú de demanar a la Batllia el tancament provisional de l’aparcament dels Pouets, després que l’empresa concessionària no hagi aportat la documentació reclamada des de fa setmanes. Així, Dolors Carmona i Lídia Samarra han posat en relleu que la mesura és necessària perquè, en cas que hi hagi algun incident a la instal·lació, la corporació en seria en part responsable com a propietari de l’edifici. 
 
El tema ha sorgit durant la sessió de comú que ha tingut lloc aquest divendres i, durant la qual, les dues representants socialdemòcrates han demanat més informació del cas a la cònsol major, Conxita Marsol. La mandatària ha explicat que la concessionària no només no ha facilitat la documentació sol·licitada des de fa temps sinó que, fins i tot, tampoc ha justificat si té contractades les assegurances pertinents per poder tenir en funcionament l’aparcament. Aquest darrer punt ha estat, segons Marsol, el detonant definitiu de la petició a la Batllia perquè decreti el tancament provisional de la instal·lació. De fet, s’està a l’espera de tenir alguna decisió en ferm de la justícia aquest mateix divendres.
 
Carmona s’ha mostrat d’acord amb la decisió de la majoria. De fet, ha donat per bo també que aquesta no s’hagi executat abans. “Ja es veia que no s’estava dins dels terminis previstos, però s’ha de donar marge; tenir places d’estacionament és una prioritat per la parròquia i entenem que es donés corda perquè l’empresa pogués demostrar la viabilitat de l’aparcament”, ha apuntat la consellera de PS+I. Ara però, ja no es pot permetre que passi més temps, ja que “també tenim una responsabilitat com a comú; és una instal·lació que està cedida a una empresa que no fa l’ús adequat ni en les condicions necessàries”. 
 
 
La representant socialdemòcrata ha defensat que, amb la petició feta a la Batllia, “queda clar que no donem el vistiplau” a aquest mal ús. També ha volgut, com a consellera de la minoria de PS+I, declarar-se “responsable” pel fet que aquests darrers mesos s’hagi produït “un descobert que no ens agrada”, en referència al funcionament irregular de l’aparcament.
 
Aprofitant que el tema s’ha posat sobre la taula, Carmona també ha volgut posar en coneixement de la majoria les “nombroses queixes” que ha rebut de comerciants i veïns d’algunes zones de la parròquia pels importants problemes per aparcar que s’estan vivint els darrers mesos, especialment al juliol amb el tancament de l’esplanada del Parc Central per la instal·lació de la carpa del Cirque du Soleil. En aquest sentit, ha reclamat que es treballi fort per incrementar les places d’estacionament existent i per mirar de trobar alternatives que no obliguin a perdre les actuals.
 
Altres punts del comú
Durant la sessió, el comú ha aprovat la declaració com a desert del concurs mitjançant el qual es volia llogar un túnel de llum com a part de la decoració nadalenca dels propers tres anys. Des de PS+I s’ha expressat la satisfacció per la decisió. “Ja vam dir que consideràvem que anava molt més enllà del que hauria de ser i, per tant, ens felicitem que no es tiri endavant”, ha afirmat Carmona, per a qui el projecte suposava “hipotecar per tres anys un import al voltant de 400.000 euros per una iniciativa de tot just un mes”. Al seu entendre, s’ha posat “en evidència” que “la precipitació no és bona”, a la vegada que ha defensat que un túnel de llum “no és la demanda dels ciutadans”. Per a la consellera de PS+I, “el que es vol és que la parròquia estigui bonica no només el Nadal, sinó tot l’any”. 
 
 
La sessió ha finalitzat amb la pregunta formulada des de PS+I sobre la coordinació que hi haurà entre el pla de pacificació de la ciutat que està impulsant el comú i el de mobilitat a les valls centrals que farà Govern. Des de la majoria s’ha defensat que existirà i que es treballarà conjuntament. Carmona i Samarra han avisat que, des de la bancada socialdemòcrata, es farà un seguiment per comprovar que això es compleix. 
 
“En certa forma ens ha tranquil·litzat” ha indicat la consellera que, però, ha alertat que “encara desconeixem el pla de pacificació i és difícil valorar si realment és convergent amb el de Govern, que tampoc coneixem”. Per això, “ja veurem si hi haurà sempre aquesta convergència; pensem que en ser del mateix color polític el Govern i el comú hi hauria de ser, però estarem pendents de què es fa i de si la inversió reverteix en la millora de les condicions dels ciutadans”. 
 
 
Durant la sessió també s’ha informat del tancament de comptes del comú al segon semestre, amb un superàvit de cinc milions d’euros i un endeutament de 38,2, lluny del límit legal. També s’ha acceptat la renúncia de Patrícia Bafino com a directora de Cultura. Lídia Samarra ha volgut agrair la tasca feta al càrrec durant els darrers anys.
 
Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS