Partit Socialdemòcrata

PS+I critica que la cessió de l’alberg de la Comella i dels terrenys adjacents per un preu “irrisori”

Crea: 06/28/2018 - 18:54
Un instant de la sessió de comú.
Les conselleres de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Andorra la Vella, Dolors Carmona i Lídia Samarra, han tornat a lamentar la privatització de l’alberg de la Comella i el fet que la ciutadania hagi perdut la possibilitat d’utilitzar aquesta instal·lació. A més, han criticat que, ara, la majoria, en solitari, hagi cedit a més l’ús dels terrenys on es troben les pistes esportives, de 4.300 metres quadrats, a un preu que, de nou, “és irrisori”.
 
Així ho han apuntat durant la sessió de comú celebrada aquest dijous, que tenia l’aprovació d’una addenda al contracte amb l’empresa que va obtenir la concessió de l’alberg entre els punts de l’ordre del dia. En concret, es preveu cedir durant un any l’ús d’aquests terrenys, de 4.300 metres quadrats, per un lloguer de mil euros, xifra que, s’ha denunciat des de PS+I, és molt baixa, tal com ja succeeix amb tot l’alberg. “Ja vam dir que el preu era irrisori, comparat amb el que hi ha al mercat i encara que estiguem parlant d’una zona rústica”, ha apuntat Carmona, que ha recordat que, de fet, el que s’acabarà cobrant no donarà ni tan sols per compensar el cost de traslladar les colònies pels infants a un altre espai. 
 
La consellera també ha lamentat el que suposa per a la parròquia i el país perdre la instal·lació. “Estem dolguts que s’hagi deixat de fer l’ús com a alberg i que s’hagi cedit a una gestió privada”, ha afirmat, tot assegurant que “es desprotegeix als ciutadans, que teníem una instal·lació pública on es podien fer moltes activitats” i que també podia “facilitar gaudir d’un espai natural”, com la vall del Madriu. “Hem d’obrir la parròquia no sols al turisme comercial sinó també a altres vies, i aquesta podia ser una: turisme de natura”, ha argumentat. Així, al seu entendre, amb la privatització “hem sortit tots perdent”. 
 
 
El conveni amb FEDA no convenç
En la sessió també s’ha ratificat el conveni entre el comú i FEDA per a la construcció d’una xarxa de distribució de calor aprofitant l’energia del forn incinerador que, entre altres, pot abastir el centre esportiu Els Serradells i zones de la parròquia com Prat de la Creu o Tobira. El document, però, ha rebut únicament el suport de la majoria de DA. PS+I hi ha votat en contra. Carmona ha deixat clar que es comparteix la voluntat d’apostar per energies més sostenibles, però ha lamentat “la manca d’especificació” de l’acord.
 
“Si es porta un conveni a ratificació, les regles del joc han d’estar clares fins la darrera conseqüència”, ha explicat, tot argumentant que “no sabem com es tancarà”. Així, ha criticat, el document no aporta “ni dades ni calendari concrets” i és massa condicional. També ha retret les formes emprades per la majoria, ja que l’acord s’ha portat al ple del consell quan ja estava signat: “S’ha menystingut el ple i a nosaltres com a conselleres”. 
 
 
En la sessió també s’ha aprovat el lloguer d’un espectacle de llum i so de cara per al Poble de Nadal. PS+I ha valorat de forma positiva que, finalment, s’hagi optat per una despesa més “racionalitzada” i només s’hagi arrendat un element i no dos com inicialment es preveia. El cost serà de 135.000 euros per cadascú dels dos anys de contracte. Ara, s’ha d’acabar d’estudiar on se situarà. Per a Carmona i Samarra, el lloc ideal “seria la Rotonda, que és on atrau més turistes i on la gent del país ha gaudit de les diferents estructures que s’hi ha muntat”. La majoria ha estès la mà als dos grups de la minoria per avaluar la decisió final de forma conjunta. 
 
Territori: