Partit Socialdemòcrata

PS+I critica la manca de planificació i l’elevat cost de l’ornamentació de Nadal

Crea: 10/20/2016 - 19:32
Carmona, amb una paradista de la darrera fira de Santa Llúcia.
Les conselleres de Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I) a la minoria del comú d’Andorra la Vella han criticat la mala planificació de la majoria i l’elevat cost del concurs per a l’ornamentació de la parròquia durant les dates nadalenques. Dolors Carmona i Lídia Samarra, per una banda, han retret a Demòcrates per Andorra (DA) que la poca concreció del plec de bases hagi provocat que bona part de la il·luminació prevista no s’hagi pogut adjudicar. Per l’altra, també han lamentat que es destini una xifra alta de diners (138.000 euros) quan, en canvi, el centre de congressos es vol privatitzar per una despesa de funcionament anual inferior. 
 
Així ho han apuntat durant la sessió de comú celebrada aquest dijous. El ple de la corporació havia d’adjudicar els diferents lots de l’ornamentació. Es preveia un cost de 230.000 euros pel lloguer del material durant cadascú dels quatre anys vinents però, finament, diferents parts del concurs han quedat desert. Al final, només s’ha pogut contractar guarniment per un total de 138.000 euros. 
 
Carmona ha recordat que, quan es va votar tirar endavant el concurs, des de PS+I ja es va advertir del risc que això es pogués produir donada la manca de concreció i la poca definició del plec de bases. Al final, la realitat els ha donat la raó, ja que molts lots han quedat deserts ja fos per manca de licitants o perquè els que hi havia no acabaven de complir els requisits necessaris.
 
Les dues conselleres de PS+I no han donat suport a l’adjudicació perquè, malgrat la davallada important dels diners que es destinaran, encara consideren que “és una despesa molt important que pot anar en contra d’altres àmbits més prioritaris”. A més, han apuntat, “encara estem més decebudes perquè ni tan sols es podrà fer el projecte inicial que es volia fer”. 
 
 
Carmona ha lamentat, a més, que la majoria destini xifres tan importants per aquesta ornamentació i, en canvi, estigui decidida a privatitzar el centre de congressos quan la seva despesa de funcionament és sensiblement inferior a la xifra finalment adjudicada aquest dijous. “La parròquia es mereix una bona imatge però també cal que els ciutadans puguin gaudir dels equipaments que existeixen”, ha apuntat la consellera, tot avançant la voluntat de “lluitar perquè aquest espai continuï sent de la parròquia i donant resposta a les seves necessitats”. 
 
 
PS+I també ha optat per abstenir-se en els canvis proposats per la majoria en diferents partides d’inversió. En aquest sentit, Carmona ha lamentat l’escassa informació que se’ls ha facilitat sobre aquest punt de l’ordre del dia. “Ens preocupa que no sabem què s’haurà de deixar de fer”, ha apuntat la consellera, que també ha criticat “la manca de planificació” que força ara a fer aquestes modificacions pressupostàries.